Google elimină această aplicație utilă pentru siguranța ta și a familiei tale

Google elimină această aplicație utilă pentru siguranța ta și a familiei tale

Google va închide Trusted Contacts, aplicația de distribuire a locației în situații de urgență  în decembrie. Aplicatia a fost deja eliminată din portofoliul Google Play Store.

În schimb, Google îndeamnă utilizatorii existenți să încerce funcții similare, dar mai puțin utile, existente în Google Maps.

Anunțul Google nu pare să bucure utilizatorii

Din păcate, această schimbare este în defavoarea utilizatorilor, care sunt nevoiți acum să folosească distribuirea locației din Google Maps în mod proactiv. Trusted Contacts permitea accesul la locația persoanelor fără a fi nevoie de transmiterea activă de către persoanele care foloseau aplicația, lucru extrem de util în cazul în care acestea s-ar fi aflat într-o situație de potențial pericol sau chiar în stare de inconștiență.

Anunțul (în limba engleză) a fost destul de neașteptat:

Google Trusted Contacts

Google Maps a reușit să partajeze locația în timp real încă din 2017, dar din nou, trebuie să optezi pentru urmărirea constantă, partajând locația ta cu alte persoane tot timpul, în loc să o transmiți numai celor dragi în situația în care nu pot da de tine.

Trusted Contacts îți permitea să adaugi persoane la contactele cărora voiai să le distribui instantaneu locația în caz de urgență.

Dacă o astfel de situație apărea, persoanele de contact înregistrate puteau solicita o actualizare a stării pentru a vedea dacă ești în siguranță, iar tu dispuneai de opțiunea de a răspunde cu locația ta pentru a le asigura că totul este în regulă.

Dacă nu răspundeai, aplicația partaja automat ultima locație cunoscută, astfel încât să poată trimite ajutor.

Când Google a lansat inițial Trusted Contacts, a creat acest GIF pentru a arăta cum funcționează:

Îmbinarea altor aplicații și funcții în Google Maps a fost strategia Google pentru o vreme, dar funcția Maps nu pare să fie la fel de valoroasă. Și, cu toate că este posibil ca aplicația Trusted Contacts să nu aibă mulți utilizatori, cei care se bazau pe ea vor trebui să găsească altceva.

Google va elimina asistența pentru aplicație începând din decembrie.Până atunci, ar fi bine să te familiarizezi cu modul de distribuire a locației de pe Google Maps.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: