Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro, confirmate: când se lansează cele mai bune telefoane cu Android

Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro, confirmate: când se lansează cele mai bune telefoane cu Android

Google vine cu noile sale smartphone-uri care vor veni echipate cu procesorul propriu creat de la zero. Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro vor avea specificații de top.

Google a confirmat oficial existența Pixel 6 și Pixel 6 Pro ieri și totodată a oferit câteva informații înainte de lansare asupra noilor sale telefoane. În același timp, gigantul tehnologic a dezvăluit și câteva dintre caracteristicile dispozitivelor, pentru a crea un suspans și mai mare fanilor acestor smartphone-uri mult așteptate.

Momentan, Google nu a făcut nici o mențiune cu privire la prețurile liniei Pixel 6. Gigantul căutării pe internet a confiramt disponibilitatea celor două telefoane în opt țări, dintre acestea făcând parte Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Taiwan, Marea Britanite și Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, Google nu a confirmat o dată exactă cu privire la lansarea dispozitivelor sale în aceste țări, lăsând doar o informație vagă despre faptul că perechea Pixel 6 va fi cumpărată pe aceste piețe în luna septembrie sau, cândva în trimestrul al 4-lea din 2021. Totodată, numărul țărilor din listă ar putea crește după ce va avea loc evenimentul de lansare.

Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro vin echipate cu procesorul Tensor

În cadrul declarațiilor, reprezentanții companiei nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale telefoanelor însă au confirmat faptul că ambele smartphone-uri vor avea integrat cipul Tensor dezvoltat în totalitate de către gigantul tehnologic. Totodată, cele două telefoane vor rula Android 12 și vor fi disponibile în trei culori.

Vanilla Pixel 6 va avea un ecran de 6,4 inci cu o rezoluție FullHD  și o frecvență de 90Hz, în timp ce varianta Pro va avea un ecran curbat de 6,7 inci cu o rezoluție QHD și o frecvență de  120Hz. Ambele telefoane vor avea decupaj pe partea din față unde vor fi încadrate camerele pentru selfie.

Panourile din spate ale telefoanelor, care amintesc de Nexus 6P, vor avea camere cu unghi larg și ultra-larg. Dar Pixel 6 Pro va avea, de asemenea, o unitate de teleobiectiv 4x.

Citește și: