Google Meet încearcă să devină o alternativă mai bună la Zoom: cum vrea să te atragă

Google Meet încearcă să devină o alternativă mai bună la Zoom: cum vrea să te atragă

Google vine cu noutăți în ceea ce privește platforma de comunicare Google Meet. Noile opțiuni vor să faciliteze interacțiune utilizatorilor, permițând adăugarea de gazde multiple într-o sesiune.

Sesiunile de întâlniri organizate prin Google Meet își propun să fie la cele mai bune standarde. Utilizatorii vor putea să adauge mai mulți participanți la întâlnire și să le controleze și direcționeze mai ușor .

Actualizarea principală este că toți utilizatorii vor putea acum să aloce până la 25 participanți. Ei vor putea avea acces la controalele gazdei, permițându-le să limiteze cine își poate partaja ecranul. Cu un singur click pot să trimită mesaje de chat, să dezactiveze toți participanții și să încheie întâlnirea. În unele versiuni Google Workspace pot să controleze cine poate intra în întâlnire. Înainte de această modificare toate acestea puteau fi disponibile doar pentru clienții Google Workspace for Education. Acum, toți utilizatorii de Google Meet pe desktop și mobil le vor putea accesa.

Cum funcționează?

Pentru a atribui funcții de gazdă altor participanți trebuie doar să faci clic pe meniul cu trei puncte de lângă numele lor. Google Meet primește și noi setări de acces rapid dacă sunteți client Google Workspace.  Aceasta este activată în mod prestabilit. Dacă este dezactivată înseamnă că întâlnirile nu vor putea începe până când gazda nu se va alătura. Alte facilități de utilizare sunt, blocarea accesului utilizatorilor anonimi și permiterea participanților invitați să se alăture fără să întrebe.

Toate aceste modificări vor fi lansate pe web și Android din 16 august. Ele vor putea fi consultate și pe iOS, dar numai din 30 august.

E important de știut că toate aceste controale extinse vă vor facilita întâlnirile. Acestea vor fi mai sigure și mai productive. Atât administratorii cât și utilizatorii vor avea o experiență mai plăcută fără potențiale întreruperi.

Google Meet și Zoom, cele două instrumente de comunicare video sunt acum comparabile. Ambele oferă abilitatea de a interacționa cu alți participanți prin conferințe video folosind o varietate de aplicații și dispozitive. Deși au funcționalități relativ diferite, acestea nu sunt majore, ambele oferind o experiență utilă participanților.


                          
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: