18 feb. 2021 | 15:45

Google Maps îți permite acum să plătești pentru parcare și călătorii direct în aplicație

ACTUALITATE
Google Maps îți permite acum să plătești pentru parcare și călătorii direct în aplicație

Google adaugă funcții de plăți în Maps pentru a ajuta utilizatorii care trebuie să se deplaseze în oraș în timpul pandemiei.

Aplicația îți permite acum să îți gestionezi taxele de parcare în peste 400 de orașe din SUA și tarifele de transport la peste 80 de agenții de tranzit din întreaga lume. Cu mai mulți oameni care apelează la smartphone-uri în mijlocul lockdown-urilor pentru activități esențiale de zi cu zi, inclusiv cumpărături și livrare de alimente, Google susține că acesta este un alt mod de a rămâne în siguranță, evitând contactul direct cu suprafețele publice.

Desigur, actualizările vor fi utile și atunci când restricțiile încep să se ridice.

Îți poți plăti parcarea direct din Google Maps

Ambele funcții sunt oferite de Google Pay și sunt la fel de simple pe cât te aștepți. Astfel, începând de azi, în câteva state, îți poți plăti parcarea din navigarea în Hărți, datorită integrării cu furnizorii de parcare mobilă Parkmobile și Passport.

Doar atingi butonul „Plătește pentru parcare” care apare pe măsură ce te apropii de destinație, introdu numărul mașinii și cât timp ai nevoie pentru a sta în parcare și selectează „Plătește”.

Dacă îți faci griji cu privire la depășirea timpului parcării, îți poți extinde sesiunea de parcare tot din aplicație, foarte ușor. Funcția este disponibilă pe Android, cu suport iOS în desfășurare, într-o serie de orașe importante, inclusiv Boston, Cincinnati, Houston, Los Angeles, New York și Washington DC.

Actualizarea de tranzit se lansează în mai multe orașe la nivel global pe Android în următoarele săptămâni.

Cele mai recente actualizări Google Maps urmează o serie de caracteristici cerute în epoca COVID-19, inclusiv alerte de restricții și recomandări de călătorie legate de coronavirus.

Cea mai utilă opțiune din Google Maps: centrele de vaccinare, direct pe hartă. Unde funcționează deja

Google a anunțat că a început implementarea unei noi facilități în aplicația Google Maps, care să afișeze centrele de vaccinare contra COVID-19 autorizate în momentul în care utilizatorii caută informații despre vaccinurile contra SARS-CoV-2.

Funcționalitatea, care va fi disponibilă atât în Maps, cât și la simpla căutare pe Google, va fi pentru început disponibilă în SUA, mai întâi în statele Arizona, Louisiana, Mississippi și Texas, dar va fi extinsă în alte state americane și în alte țări.