Foxconn, cel mai nou jucător de pe piața auto: ce planuri are producătorul de semiconductori

Foxconn, cel mai nou jucător de pe piața auto: ce planuri are producătorul de semiconductori

Gigantul tehnologic din Taiwan, Foxconn, și furnizorul național de petrol din Thailanda, PTT PLC, au semnat cu un acord pentru a începe construcția unei uzine destinate producerii de vehicule electrice în Thailanda. Mai mult, aceasta este așteptată să înceapă să producă și să lanseze vehicule până în 2023.

Foxconn a raportat, anterior, că are planuri de a începe construirea unor fabrici atât în Thailanda, cât și în SUA.

Lunile trecute, Foxconn și PTT au semnat un memorandum de înțelegere pentru a coopera în ceea ce privește producția de vehicule electrice.  PTT urmează să dețină 60% din asociere, iar celor de la Foxconn urmează să le revină restul de 40%. Capacitatea inițială de producție a instalației din Thailanda va fi de aproximativ 50.000 de unități, ceea ce Foxconn spune că va crește de trei ori până în 2030.

De la producător de cipuri la producător auto

Fabrica din Thailanda marchează oficial tranziția Foxconn către segmentul auto.  De asemenea, aceștia lucrează și cu compania și producătorul Fisker pentru a deschide o fabrică în SUA. La fel ca și cea din Asia și aceasta ar trebui să înceapă producția până în 2023. În prima jumătate a anului, cele două companii au semnat un acord, denumit Project PEAR.

„Thailanda este destul de nouă în ceea ce privește cererea și oferta, producătorii locali fiind destul limitați în ceea ce privește producția”, a declarat Bakar Sadik Agwan, analist senior auto la GlobalData, o companie de consultanță pentru date și analize.

„Cu politici favorabile și patrimoniu în industria auto, Thailanda oferă mult mai multă valoare Foxconn în comparație cu alte piețe. Compania are, de asemenea, un parteneriat de producție în China cu Byton, dar se pare că este în așteptare acum. Deși China poate fi cea mai mare piață de vehicule electrice, se confruntă cu probleme de supracapacitate din cauza pieței EV.”

Guvernul thailandez a devenit un susținător major al Foxconn, deoarece speră ca astfel să devină un viitor „hub EV”, stimulând producția locală.

Citește și:
Etichete: