Epidemia din China s-a liniștit: Foxconn a anunțat că-și reia activitatea de producție

Epidemia din China s-a liniștit: Foxconn a anunțat că-și reia activitatea de producție

Epidemia de Coronavirus din China s-a ponderat semnificativ în ultimele zile, iar numărul infim de bolnavi noi a motiv Foxconn să-și reia activitatea de producție.

Foxconn este cel mai mare producător de electronice din lume și unul dintre principalii contractanți Apple pentru producția de iPhone-uri și iPad-uri. În contextul în care cea mai mare parte a puterii sale de producție se află în China, oficialii companiei au fost disperați în a relua producția cât mai repede. Inevitabilul s-a produs.

China rămâne epicentrul epidemiei globale de coronavirus, cu 80.814 cazuri înregistrate până la această oră și 3.177 de decese, în timp ce 64.117 s-au vindecat. Decizia reluării activității pleacă de la faptul că numărul de cazuri noi înregistrate a fost unul mult mai mic în ultima săptămână. Ca referință, în ultimele 24 de ore, în China s-au înregistrat 21 de cazuri noi, în timp ce SUA are 65 de cazuri noi.

Terry Gou, fondatorul companiei Foxconn, important partener de producție al Apple, a anunțat joi că reluarea producției la fabricile pe care le deține în China „a depășit așteptările”, după o suspendare prelungită a activității din cauza infecției cu coronavirus, epidemie care a perturbat lanțurile de aprovizionare, relatează Reuters, potrivit Rador.

Măsura de reluare a producției a fost luată după ce în februarie a înregistrat cea mai gravă scădere a veniturilor din ultimii șapte ani, într-o singură lună. La nivel global, Foxconn a fost doar una dintre companiile grav afectate de epidemie. Din fericire, se pare totuși că nu și-a închis ușile definitiv și a avut suficient de mulți bani pentru a-și asuma pauza.

Gou a transmis jurnaliștilor în Taipei că ritmul de reluare a activității la fabricile Foxconn din China „ne-a depășit așteptările și imaginația” și că livrările la fabricile sale de acolo și din Vietnam au revenit la normal. Rămân acum însă problemele cu cererea din piață. Oamenii nu-și mai cumpără gadgeturi în această perioadă, iar companii ca Apple sunt precaute cu comenzile. „În SUA, ceea ce ne îngrijorează este piața. Dacă producția s-a reluat rapid însă consumatorii nu mai cheltuiesc… asta ar fi important pentru recuperarea economică”, a mai subliniat Gou.