Fondatorul WWW: eroarea găsită în NFT-ul lui Tim Bernes-Lee
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2021/07/Fondatorul-WWW-eroarea-gasita-in-NFT-ul-lui-Tim-Bernes-Lee-800x450.jpg)
Miercuri, fondatorul WWW, Tim Berners-Lee a vândut o copie a codului sursă al rețelei web mondiale pentru 5,4 milioane de dolari la Sotheby’s. La scurt timp după vânzare, un cercetător în securitate a descoperit câteva erori care se ascundeau în cod.
Berners-Lee s-a alăturat celor de la Jack Dorsey, Azalea Banks și The Pringles Guy, când a scos la vânzare un NFT la începutul acestei luni. Tim a scos la licitație un pachet de articole, inclusiv 10.000 de linii de cod sursă, în browserul web original și videoclip animat care arată codul introdus. Berners-Lee a confirmat vânzarea într-un interviu cu The Guardian imediat după anunțarea licitației, spunând că mișcarea „este complet aliniată cu valorile internetului”.
„Web-ul este la fel de gratuit și la fel de deschis ca întotdeauna. Codurile și protocoalele de bază de pe web sunt fără drepturi de autor, așa cum au fost întotdeauna. Nu vând webul – nu va trebui să începeți să plătiți bani pentru a urma link-uri”, a spus el.
Ceea ce a reușit să vândă a ajuns să fie un pic problematic, așa cum a remarcat pentru prima dată Mikko Hypponen, cercetător în securitate la compania de securitate IT F-Secure. Mai exact, codul care a fost afișat pe ecran în timpul licitației Sotheby’s avea paranteze înclinate.
Fondatorul WWW a vândut codul cu erori
Hypponen a menționat într-un interviu că nu există nicio modalitate în care această eroare să fie prezentă în codul original al browserului, ceea ce înseamnă că este o colaborare originală a lui Berners-Lee / Sotheby.
„NFT constă din mai multe componente, iar codul pare să fie bine peste tot, dar videoclipul pare să aibă toate caracterele speciale codificate. Un astfel de cod nu ar funcționa și nu ar putea fi compilat”, a spus Hypponen.
Alți dezvoltatori au sugerat, de asemenea, că eroarea respectivă a rezultat din orice software pe care l-au folosit licitatorii pentru a pretinde că introduc codul în timpul videoclipului de 30 de minute.
Între timp, alți spectatori au glumit dacă această mică eroare a făcut ca, din greșeală, NFT-ul să devină mai valoros.
„Aceste lucruri NFT sunt despre„ a deține o bucată de istorie a internetului. Deci, acest„ artefact ”ar putea merita chiar și MAI MULȚI acum din cauza greșelii?”, a scris reporterul BBC Joe Tidy.
Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor. NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.