Firefox devine un concurent mai serios pentru Chrome: lista schimbărilor radicale

Firefox devine un concurent mai serios pentru Chrome: lista schimbărilor radicale

Browserele primesc actualizări constante, mai ales în ceea ce privește interfața grafică. Recomandat ar fi să cauți de fiecare dată mai multe detalii pentru a fi la curent cu schimbările aduse. Cea mai recentă actualizarea a Firefox îl face un concurent mai serios pentru Chrome de la Google.

Mozilla Firefox pare a fi obsedat de reducerea ”distragerilor clickurilor suplimentare și a timpului pierdut” în acest sens. Astfel, Mozilla a primit o reproiectare, iar acest lucru îți va permite să observi faptul că notificările ocupă mai puțin spațiu. Totodată, vei băga de seamă faptul că vor fi mai puține alerte și mesaje, iar în momentul în care vor apărea, Mozilla a promis un design mai ”curat și clar” pentru a le face mai puțin deranjante.

Ca parte a reproiectării, filele au beneficiat de asemenea de schimbări. Acum au un design curbat și par că plutesc deasupra barei de meniu. În parte, Mozilla a mers pe această cale pentru a le reaminti utilizatorilor să prindă filele și să le reorganizeze după cum consideră potrivit. Astfel, acestea vor fi mai luminoase decât celelalte file.

În același scop de a elimina distragerile, compania a adus modifică și în ceea ce privește filele ”zgomotoase”, care sunt reprezentate de filele care deschise, va porni un sunet simultan. Astfel, vei putea face click pe o astfel de filă și vei putea dezactiva sunetul acesteia.

Cel mai crâncen concurent al Chrome, Firefox, a adus modificări în bara de instrumente

Mozilla a simplificat, de asemenea, bara de instrumente și meniul cu trei bare. Compania spune că a consolidat meniuri suplimentare pentru a reduce aglomerația și a pune acțiunile pe care oamenii le folosesc cel mai des într-un loc unde sunt cel mai ușor de accesat. Ca parte a reproiectării barei de instrumente, pictograma scutului localizată în bara URL va străluci pentru a indica protecția îmbunătățită a confidențialității Firefox care funcționează în fundal.

În această notă, Mozilla a modificat și modul de confidențialitate al Firefox. Funcția de protecție totală a cookie-ului din browser este acum activată în mod implicit atunci când utilizezi browserul. Aceasta înseamnă că Firefox va stoca separat toate cookie-urile, astfel încât site-urile pe care le vizitezi să nu poată partaja aceste informații.

Pe iOS, Mozilla a acordat o atenție deosebită reducerii numărului de pași necesari pentru a utiliza unele dintre caracteristicile cheie ale browserului. După cum notează Mozilla, browserul reprezintă fereastra ta către internet. Este posibil să nu fii acolo pentru a o privi în mod specific, dar poate face experiența ca experiența navigării pe internet să fie una pozitivă.

Citește și: