Filmul de Cannes care te va impresiona: ”Drive My Car”, în regia japonezului Ryusuke Hamaguchi

Filmul de Cannes care te va impresiona: ''Drive My Car'', în regia japonezului Ryusuke Hamaguchi

Festivalul de Film de la Cannes a fost reluat după un an de pauză. Filmul ”Drive My Car” te va impresiona în mod special. Iată de ce.

Din partea României, în secțiunile festivalului intră „La civil”, film regizat de Teodora Mihai și produs de Cristian Mungiu. De asemenea, participă scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, „Întregalde”, de Radu Munteanu, și „Prin ora circulă scurte povești de dragoste”, realizat de Carina-Gabriela Brașoveanu.

”Drive My Car”, în regia japonezului Ryusuke Hamaguchi, o poveste despre suferinţă şi regrete care se desfăşoară în formatul unui road movie, a avut premiera duminică în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde este selectat în competiţia oficială, informează Reuters, citat de Agerpres.

Pelicula este o adaptare după o povestire de Haruki Murakami. Hamaguchi, care are în palmares premii la festivaluri de film, inclusiv la Berlin, a spus că i se pare interesant potenţialul spaţiului închis în care evoluează personajele.

”Drive My Car” are critici pozitive la Festivalul de Film de la Cannes

”Mi s-a părut fascinant cum intimitatea este creată în maşină, prin lungi conversaţii între personaje”, a declarat Hamaguchi pentru Reuters, înaintea covorului roşu de la premiera filmului.

Festivalul de Film de la Cannes, care se desfăşoară până pe 17 iulie, a revenit pe Riviera Franceză după ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

”Drive My Car” spune povestea unui actor şi regizor de teatru, interpretat de Hidetoshi Nishijima, nevoit să-şi confrunte demonii ascunşi în spatele unei căsnicii aparent perfecte, zdruncinată de vestea infidelităţii, după moartea soţiei. Doi ani mai târziu, luptându-se în continuare să depăşească suferinţa pierderii, călătoreşte la Hiroshima pentru a monta o versiune poliglotă a piesei ”Unchiul Vania” şi îi este alocat un şofer, Misaki (rol interpretat de actriţa Miura Toko), iar cei doi se lansează într-o lungă conversaţie.

Hamaguchi a spus că i-a făcut plăcere să lucreze cu o distribuţie poliglotă, incluzând-o şi pe actriţa coreeană Park Yoo-rim, care interpretează rolul unei actriţe mute care îşi spune replicile în limbajul semnelor.

”Mi s-a părut interesant că actorii nu se vor putea înţelege între ei şi că vor fi astfel forţaţi să se observe unul pe altul cu mai multă atenţie şi să reacţioneze diferit”, a spus Hamaguchi, citat de Agerpres.

Filmul japonez a primit cronici favorabile, în special pentru partiturile actorilor principali.