Facebook vine cu o schimbare uriașă: cum te va ajuta asta la scrierea mesajelor

Facebook vine cu o schimbare uriașă: cum te va ajuta asta la scrierea mesajelor

Ultimii ani ne-au învățat că fețele, vocile și buzele noastre pot fi copiate și reproduse cu inteligență artificială. Acum, Facebook este tot mai interesat de AI și vine cu o schimbare uriașă în cadrul platformei de socializare.

Facebook a dezvăluit vineri TextStyleBrush, un proiect de cercetare AI. Compania subliniază că, deși majoritatea sistemelor AI pot copia și înlocui textul pentru sarcini bine definite și specializate, TextStyleBrush este diferit, deoarece poate reproduce text atât în ​​scriere de mână, cât și în scene din lumea reală. A face acest lucru este mult mai dificil pentru un model AI, din cauza diferitelor opțiuni de text și nuanțe implicate.

„Înțelege stiluri nelimitate de text nu doar pentru tipografie și caligrafie diferite, ci și pentru diferite transformări, cum ar fi rotații, text curbat și deformări care se întâmplă între hârtie și stilou la scrierea de mână; dezordine de fundal; și zgomot de imagine ”, a explicat Facebook într-un anunț de știri.

TextStyleBrush este primul model de auto-supraveghere AI care poate reproduce și înlocui textul în scenele scrise de mână și din lumea reală utilizând doar un singur cuvânt de exemplu dintr-o imagine, potrivit Facebook. Acesta a afișat o precizie ridicată în testele automate și în studiile de utilizator pentru orice tip de text, după cum a transmis compania, adăugând că intenționează să trimită lucrarea către un jurnal evaluat de colegi.

Schimbare în cadrul Facebook care integrează inteligența artificială

Modelul AI funcționează într-un mod asemănător cu modul în care funcționează instrumentele de stil utilizate în procesoarele de text. În acest caz, metoda este aplicată esteticii textului din imagini. Cu toate acestea, cercetătorii Facebook au decis să renunțe la metodele tradiționale, care includ definirea parametrilor specifici, cum ar fi tipografia sau supravegherea stilului țintă, cu TextStyleBrush.

TextStyleBrush nu este însă lipsit de limitări. Facebook a spus că acestea includ lucrul cu text scris în obiecte metalice sau text care are caractere în diferite culori.

Deși la prima vedere acest model de AI pare un mod cool și eficient de a copia și înlocui textul, nu ar trebui, de asemenea, să fie văzut ca un instrument nevinovat. Unul dintre primele lucruri ne trimite cu gândul este, de exemplu, modul în care TextStyleBrush ar putea fi folosit pentru a păcăli pe alții sau chiar să comită infracțiuni.

Facebook recunoaște că atacurile de text deepfake sunt o problemă și a spus că speră că, publicând în mod deschis cercetările sale pe TextStyleBrush, ar putea încuraja noi cercetări pentru a preveni aceste atacuri. Compania a spus că, dacă cercetătorii și practicienii AI pot construi această tehnologie înainte ca infractorii cibernetici să facă acest lucru, ei pot „învăța să detecteze mai bine acest nou stil de deepfakes și să construiască sisteme robuste pentru a le combate”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: