Facebook îți aduce jocurile preferate pe telefon: privilegiul utilizatorilor de iPhone

Facebook îți aduce jocurile preferate pe telefon: privilegiul utilizatorilor de iPhone

Facebook a devenit cea mai recentă companie care îți aduce jocurile preferate pe teleofon. Gigantul tehnologic oferă un serviciu de cloud gaming pe iOS, însă nu va putea fi accesat prin AppStore.

Începând de astăzi, poți vizita site-ul Facebook Gaming pentru a adăuga o aplicație web progresivă (PWA) care acționează ca o comandă rapidă către serviciul de pe iPhone sau iPad. Pentru a face acest lucru, vizitează site-ul web al platformei și atinge opțiunea „Adăugați la ecranul principal” din fila de partajare Safari.

Nu este o soluție elegantă, dar este aceeași folosită de Amazon și Microsoft. Când Apple și-a modificat liniile directoare în septembrie anul trecut pentru a permite clienților de jocuri cloud pe iOS, a spus că jocurile oferite într-un serviciu de streaming trebuiau descărcate individual din App Store.

Această cerință a fost menționată atât de Microsoft cât și de Facebook care au transmis că nu este în concordanță cu modul în fiecare altă platformă tratează serviciile de jocuri cloud.

Jocurile preferate de pe Facebook, în cloud

Vicepreședintele departamentului de jocuri al Facebook a transmis că aceasta este singura opțiune de streaming pentru moment, în cazul iOS.

„Am ajuns la aceeași concluzie ca și altele: aplicațiile web sunt singura opțiune pentru streaming de jocuri cloud pe iOS în acest moment. După cum mulți au subliniat, politica Apple de a„ permite” jocurile cloud pe App Store nu permite deloc mult. Cerința Apple arată că pentru fiecare joc cloud, acesta trebuie să aibă propria pagină, să treacă prin recenzie și să apară în listele de căutare.”, a declarat Vivek Sharma, vicepreședintele de jocuri al Facebook, pentru The Verge.

Acest proces de a adăuga aplicația web este unul destul de complicat. Facebook include astfel o scurtătură la prima vizită a site-ului său de jocuri în cadrul browserului Safari.

De asemenea, va trebui să știi să navighezi la site-ul companiei, ca un prim pas. App Store interzice dezvoltatorilor să folosească aplicațiile pentru a direcționa utilizatorii către site-urile web care dispun de sisteme de plată alternative la cele oferite de Apple. Astfel vei plăti pentru achizițiile în joc oferite în titlurile Facebook Gaming prin intermediul platformei Facebook Pay.