Facebook, Instagram și Messenger, picate: ce s-a întâmplat cu rețelele lui Mark Zuckerberg

Facebook, Instagram și Messenger, picate: ce s-a întâmplat cu rețelele lui Mark Zuckerberg

Facebook, Instagram și Messenger sunt inaccesibile la momentul redactării acestui material. Problemele au apărut în jurul orei 00:00 și nu este foarte clar când se vor remedia.

Încercând să fac o postare pe Facebook în jurul ore 00:30, m-am confruntat cu ecranul de mai jos. Am încercat imediat să intru pe Instagram de pe laptop, iar singurul detaliu grafic pe care îl pot vedea este sigla rețelei sociale pe un fond gri, atât.

facebook messenger instagramLa ora 12:40, pe downdetector.com, un agregator de sesizări în legătură cu funcționalitatea diverselor platforme, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, peste 18.000 de persoane au înregistrat dificultăți în a accesa Facebook. În cazul Instagram raportările au fost un pic mai puține, în jurul valorii de 10.000, dar este posibil să mai crească în următoarele minute.

downdetector Facebook

De ce au picat Facebook, Messenger, Instagram, dar WhatsApp, nu

Deși sunt toate servicii online ale aceleeași companii controlate de Mark Zuckerberg, în timp ce Facebook, Messenger și Instagram au devenit inaccesibile, WhatsApp pare să fie în regulă. Am sunat o prietenă la 00:40, iar apelul a funcționat fără probleme, chiar și o videconferință.

Pe downdetector.com, în jurul problemelor WhatsApp au fost sesizate doar vreo 400 de sesizări, în timp ce Facebook a sărit la 150.000 în 10 minute.

Facebook și Instagram din nou online

facebook probleme stabilitate retea whatsapp

Problemele cu Facebook s-au remediat și, ca de fiecare dată, este improbabil să existe un comunicat oficial pe marginea subiectului. Pe pagina oficială de Facebook a companiei, ultima postare încearcă să fie una motivațională despre comunitățile din Houston, din data de 7 aprilie.

Lipsa de informare este similară și pe pagina de Facebook a Instagram, deși cea mai recentă postare este de acum câteva ore.

În cazul în care ești curios, problema pare să fi fost una globală. Există deja un material pe Engadget pe marginea faptului că a picat Facebook, Instagram și Messenger. Aceeași publicație americană a raportat faptul că nici site-ul WhatsApp nu s-a putut încărca pentru câteva zeci de minute.

Citește și: