Facebook a venit cu soluția: cum le vei arăta prietenilor că te-ai vaccinat

Facebook a venit cu soluția: cum le vei arăta prietenilor că te-ai vaccinat

Facebook s-a adaptat pandemiei și, mai nou, și campaniei de vaccinare, pentru care a venit cu funcții noi.

Facebook a venit cu ceva modificări în contextul în care campaniile de vaccinare au fost demarate în multe țări de mai bine de trei luni. Rețeaua de socializare îți dă acum ocazia să le arăți prietenilor că te-ai vaccinat împotriva noului tip de virus.

Totul se face prin intermediul pozei de profil.

Cum le arăți prietenilor de pe Facebook că te-ai vaccinat

facebook filtru vaccin

Dacă te numeri printre cei imunizați cu noul ser împotriva Covid-19, atunci poți arăta pe Facebook că ai trecut pe la centrul de vaccinare. Trebuie doar să te folosești de noua funcție disponibilă la poza de profil. E, practic, o ramă specială prin care arăți că ai primit serul.

Rețeaua de socializare consideră că funcția e utilă pentru încurajarea celorlalți, nu ca un motiv de laudă. Deocamdată, noua funcție e disponibilă în Statele Unite, dar mai mult ca sigur că va ajunge și-n România curând.

Instrumentul e, de fapt, o ramă în jurul imaginii de profil, unde este inscripționat mesajul “m-am vaccinat împotriva COVID-19”.

Campania de vaccinare a început în România pe 27 decembrie, atunci când s-a dat startul simbolic în toate celelalte state memre. Recent, autoritățile anunțau că s-a depășit pragul de peste 1 milion de persoane care au primit ambele doze.

 ”Peste 3.000.000 de doze de vaccin administrate până în prezent! Vestea bună este că 1 milion de oameni au câştigat deja imunitate completă în urma administrării celor două doze. Avem două milioane de persoane care au primit prima doză. Accelerăm campania de vaccinare: în aprilie primim peste 3,3 milioane de doze de vaccin şi peste 5 milioane de doze în luna mai. Vom creşte capacitatea de administrare astfel încât oamenii care doresc să se vaccineze să aibă acces cât mai repede”, a scris premierul Florin Cîţu pe pagina personală de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: