E.On Gaz își îngroapă clienții: scumpirea la gaz la care nu se aștepta nimeni, contractul vechi e egal cu zero

E.On Gaz își îngroapă clienții: scumpirea la gaz la care nu se aștepta nimeni, contractul vechi e egal cu zero

Consumatorii E.On care nu au ales încă o ofertă concurențială au parte de o surpriză total neplăcută în această perioadă. Furnizorul de gaze a trimis o înștiințare prin care îi anunță că se vor aplica scumpiri.

Iată ce a transmis E.On clienților săi: “Dată fiind evoluția crescătoare a prețurilor de achiziție a gazelor naturale pe piața de energie din România, menținerea prețurilor de furnizare din contractul E.On Standard Gas, comunicate și în notificarea trimisă în legătură cu acesta, nu mai poate fi susținută. Drept urmare, pentru ca parteneriatul existent să se desfășoare în echilibru, pe fondul modificărilor substanțiale ale condițiilor care au stat la baza încheierii contractului între părți, te informăm că suntem nevoiți să actualizăm prețurile comunicate inițial în contract”.

“Având în vedere prevederile contractuale specifice din articolul 6. Alte mențiuni privind modificarea sau completarea condițiilor sau clauzelor comerciale, Clientul și E.On sunt de acord cu modificarea integrală a art. 2.1 privind Costurile Clientului. Nicio mențiune din art. 2.1 anterioară a actului adițional nu va mai fi aplicabilă după 1 octombrie 2021”, potrivit sursei citate.

Cât vor plăti clienții E.On

Potrivit unei analize Economica.net, „până la 1 iulie 2021 clienții E.On care nu aleseră vreo ofertă concurențială după liberalizarea care a avut loc în 2020, așa numiții clienți inactivi, plăteau gazul la un preț de 134 de lei/MWh (rotunjit), preț final cu toate tarifele de rețea incluse, dar fără TVA.

E.On a trimis atunci acestor clienți oferta Standard Gas. Ceea ce înseamnă că, în perioada 1 iulie 2021-31 decembrie 2021 vor plăti un preț final de 151,8 lei/MWh, fără TVA, iar în perioada 1 ianuarie 2022-30 iunie 2022 prețul crește la 159,6 lei/MWh, fără TVA. Iată prevederea din notificarea de atunci”.

Românii își pot schimba fără prea multe dificultăți furnizorul de gaze naturale. Ca să îți facă viața mai ușoară din acest punct de vedere, ANRE are un comparator de prețuri și tocmai a confirmat cea mai bună ofertă.

ANRE sau Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei tocmai a confirmat o ofertă foarte interesantă legată de gazele naturale pentru utilizatorii casnici. La ora actuală, în cazul în care te gândești să-ți schimbi furnizorul de gaz, se pare că ai face o afacere destul de bună dacă ai opta pentru Electrica Furnizare.

Citește și: