E oficial: bani mai mulți, din ianuarie 2022, pentru acești români: Ministerul Muncii tocmai făcut marele anunț

E oficial: bani mai mulți, din ianuarie 2022, pentru acești români: Ministerul Muncii tocmai făcut marele anunț

Semne bune anul are pentru pensionarii români. Cei care au venituri mici, vor primi un ajutor de la stat, chiar în prima lună a anului viitor. Reprezentanții Ministerului Muncii au anunțat vineri că a început deja tipărirea taloanelor de pensie, pentru luna ianuarie, care conțin deja majorarea promisă de coaliția de guvernare.

Românii se confruntă în această perioadă cu scumpiri în lanț. Observăm aprecieri de prețuri la combustibil, servicii, facturile de energie și gaz, dar și la alimentele de larg consum și nu numai.

În aceste condiții dificile, cânt puterea de cumpărare este măcinată de această inflație galopantă, persoanele vulnerabile din țară au nevoie, mai mult ca oricând, de sprijin financiar.

Așa se face că, în prima lună a anului viitor, pensionarii cu venituri mici vor primi o mână de ajutor de la stat.

Cel mai recent anunț al Ministerului Muncii

Din fericire, nu este vorba doar despre o promisiune. Au început deja să fie tipărite taloanele de pensie pentru pensionarii României care au venituri foarte mici, din care de-abia își pot duce traiul.

”Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, anunţă ministrul Muncii într-o postare pe Facebook.

Îți amintesc faptul că, în 15 decembrie, Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% şi a pensiei minime cu 25%. Reprezentanții Ministerului Muncii mai susțin că niciun pensionar nu va avea, în prima lună a anului 2022, un venit mai mic de 2.200 de lei.

Citește și: