Cum arată noul site lansat de Donald Trump și cu ce-l ajută pe fostul președinte

Cum arată noul site lansat de Donald Trump și cu ce-l ajută pe fostul președinte

După ce a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden, Donald Trump și-a vărsat furia pe internet și a fost interzis pe rețelele de socializare. Numai că nu poate sta departe de online.

După ce a pierdut alegerile prezidențiale, Donald Trump a rămas fără conturile care l-au făcut celebru. După o perioadă de câteva luni în care nu și-a putut face simțită prezența pe nicăieri în mediul online, fostul șef de stat a decis să se întoarcă.

Și-a lansat propriul site, unde are de gând să țină legătura cu susținătorii săi. Site-ul se numește 45office.com, iar la deschidere are o poză cu un dans al fostului lider de la Washington cu Melania Trump, fosta Primă Doamnă a Americii.

Donald Trump are propriul site

E de ajuns să petreci nu mai mult de un minut pe noul site al fostului președinte ca să-ți dai seama cam despre ce e vorba. Pe ecran se succed poze care-l glorifică pe fostul lider al Americii, în diverse ipostaze: de la întâlniri cu militarii până la diverse evenimente marcante la care a participat.

Există patru secțiuni: Home, About, Contact și Press.

Iar partea interesantă vine când te uiți pe secțiunea ABOUT. Acolo, Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte al Americii, e prezentat drept omul care a lăsat o moștenire fabuloasă țării și a pus pe primul loc cetățenii americani.

 

Se menționează acolo că Trump a ”lansat cea mai extraordinară mişcare politică din istorie, a detronat dinastii politice şi a înfrânt establishmentul de la Washington”. Secțiunea laudă modul în care Trump a gestionat pandemia Covid-19 și multe alte probleme ale Americii.

Revenirea lui Trump era iminentă.

Se pare că, în ultima perioadă, consilierii săi au analizat mai multe variante, inclusiv pe aceea de a lansa propria rețea de socializare. Se pare, însă, că discuțiile n-au mai avansat în această direcție și s-a ales varianta unui site.

Fostul președinte al SUA, care a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden, s-a trezit cu conturile suspendate pe Twitter și Facebook în luna ianuarie. Se întâmpla în contextul violențelor de la Capitoliu, când sute de protestatari au luat cu asalt clădirea. Platformele au considerat atunci că fostul lider de la Casa Albă a încurajat acest lucru, mai ales că era vorba de susținătorii săi, nemulțumiți că republicanul a pierdut alegerile.

Twitter, spre exemplu, anunța câteva zile mai târziu că i-a suspendat definitiv contul lui Trump pentru ”riscul de incitare ulterioară la violențe”. Trump se folosise de contul de Twitter mai bine de 10 ani, evitând astfel platformele de socializare ca Facebook. Ajunsese să aibă aproape 90 de milioane de urmăritori. Consilierul său n-a vrut să dea detalii despre propria platforma pe care se va putea întoarce Trump în social media.