Doar Telegram nu era alternativă la Zoom, dar se rezolvă în curând: când vei putea face videoconferințe

Doar Telegram nu era alternativă la Zoom, dar se rezolvă în curând: când vei putea face videoconferințe

Telegram tinde să devină un concurent din ce în ce mai serios pentru aplicații precum Zoom, WhatsApp sau Facebook Messenger, iar o nouă actualizare îi va ajuta și mai mult poziția în piață.

În urmă cu aproximativ un an, oficialii Telegram au început să discute despre posibilitatea integrării in-app a unui modul de videoconferință, o alternativă bună și eficientă pentru Zoom. Implementarea acelei opțiuni a suferit însă mai multe amânări, dar ar trebui să devină disponibilă luna viitoare.

Începând cu luna mai a acestui an, utilizatorii de Telegram vor putea să participe într-un număr semnificativ mai mare la apeluri video sau teleconferințe. Conform comunicatului postat de CEO-ul Telegram, actualizarea va include toate opțiunile uzuale pe care ai ajuns să le asociezi cu un serviciu de videoconferință, precum anularea zgomotului de fond și posibilitatea de partajare a ecranului.

În mod previzibil, teleconferințele prin intermediul Telegram vor funcționa în egală măsură de pe smartphone, tabletă, PC sau Mac. Pe partea de marketing, CEO-ul Pavel Durov a atras atenția și asupra faptului că toate videoconferințele pe Telegram se vor bucura de o viteză sporită și criptare a datelor pe care ai ajuns să o asociezi cu platforma.

La ora actuală, Telegram suportă deja apeluri video unu la unu, cât și apeluri vocale în grup. Noua funcție va alinia însă aplicația cu Zoom, WhatsApp și Messenger Rooms. Este regretabil că dezvoltatorii aplicației de chat au așteptat atât de mult să includă funcția de videoconferință, dar dacă am învățat ceva de la Zoom este că nu contează cine este primul, ci cine poate oferi o soluție competentă la momentul potrivit.

În contextul în care popularitatea Telegram a explodat odată cu anunțul WhatsApp că-ți va partaja conversațiile cu Facebook pe partea de business, acest update s-ar putea să forțeze migrarea unui număr și mai mare de persoane din curtea lui Zuckerberg la concurență.