Digi RCS RDS reinventează internetul: o să fie imposibil de rapid pentru mulți români

Digi RCS RDS reinventează internetul: o să fie imposibil de rapid pentru mulți români

Digi lansează internetul de 10 Gbps –  Fiberlink 10 G, cel mai rapid internet din România. Astăzi, în cadrul conferinței de presă găzduită de Digi reprezentantul acesteia, Valentin Popoviciu, ne-a dat detalii în legătură cu noul serviciu.

Digi este liderul segmentului de servicii de internet fix, pay-tv și telefonie fixă după cotele de piață deținute în România. Este unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicațiilor electronice convergente, derulând operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Compania deține cea mai modernă și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune. La finalul anului 2020, aceasta a ajuns la o acoperire de circa 9,8 milioane de gospodării în România și Ungaria.

Digi lansează Fiberlink 10 G

Digi lansează astăzi, în premieră în România, Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică. Acesta le aduce clienților viteze de până la 10 Gigabiți pe secundă. Ca urmare a acestei lansări compania de comunicații devine primul operator din România care oferă un produs care atinge 10 Gbps.

„România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcționează noua generație a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o inițiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătățim semnificativ experiența clienților și, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanța acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de Digi în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulțumesc tuturor colegilor noștri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât Digi să fie primul operator din România care pune la dispoziția clienților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele DIGI | RCS & RDS.

Serviciul va fi pus la dispoziția utilizatorilor în trei etape. Acum, beneficiază clienții care locuiesc în sectorul I al Capitalei, urmând ca în luna decembrie să fie oferit tuturor utilizatorilor din București. Apoi, din anul următor va putea fi contractat de toate reședințele de județ, începând cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara.

Citește și:
Etichete: