Dezamăgire în rândul clienților Ford: aceste modele ar putea fi livrate fără anumite echipamente

Dezamăgire în rândul clienților Ford: aceste modele ar putea fi livrate fără anumite echipamente

Criza din industria auto și-a spus cuvântul în 2021 și mulți producători au fost afectați. Ford nu face excepție.

Ford se confruntă cu dificultăți din cauza crizei de microcipuri din industria auto. Producătorul american ia în calcul să livreze unele modele fără unele echipamente electronice.

Se pare că informația a fost deja transmisă dealerilor. Acestora li s-a spus, practic, că au și această variantă, în cazul în care nu mai vor să aștepte rezolvarea problemelor și vor să-și onoreze cât mai repede promisiunile către șoferii interesați de cumpărarea unui model Ford. Cine e de acord să primească mașina fără anumite componente electronice va fi chemat ulterior la service pentru a i se monta sistemele lipsă.

Probleme la Ford

Este, după cum remarcă analiștii, o soluție de compromis pentru dealerii Ford din SUA, care s-au plâns că nu mai au stocuri și au nevoie de mașini. Ford intră, astfel, în rândul altor constructori care se văd obligați să vină către clienți cu mașini cu dotări lipsă, din cauza crizei semiconductorilor.

Este vorba despre livrarea autovehiculelor fără unele echipamente care se bazează pe cipurile cu semiconductori. În acest fel ar putea fi atinse două ținte: producția să nu stagneze până la deblocarea pieței de semiconductori, iar dealerii vor avea mașini pe care să le vândă clienților.

Problema cea mai importantă va fi cea a montajului, pentru că e nevoie de persoane specializate care să se ocupe de așa ceva.

E o problemă cu care se confruntă și Dacia.

Unele modele Duster, ale actualei generații, vor fi livrate fără sistem multimedia, urmând ca acesta să fie instalat când situația o va permite. Se întâmplă, deocamdată, doar în Franța, dar problema a apărut și la unele comenzi din România. Aici, însă, constructorul a găsit o soluție și a ”încropit” ceva.

În România, reprezentanții producătorului au explicat că au găsit o altă soluție. Clienții ar fi fost de acord ca modelele Duster să fie echipate cu un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre parteneri.

Dacă te afli, așadar, în situația în care ai comandat un Duster, ești nevoit să mergi pe mâna constructorului și să speri că noul sistem este, într-adevăr, avansat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: