25 iun. 2021 | 10:22

Dacia, anunțul dimineții: clienții Duster au parte de o surpriză nedorită. De ce nu primesc exact ce au comandat

ACTUALITATE
Dacia, anunțul dimineții: clienții Duster au parte de o surpriză nedorită. De ce nu primesc exact ce au comandat

Dacia se vede obligată să adapteze din mers strategia, forțată de condițiile dure din piață. Din păcate, mai mulți clienți care au comandat Duster sunt afectați.

Criza semiconductorilor afectează industria auto la nivel mondial, iar Dacia nu face excepție. Componentele sunt esențiale pentru orice dispozitiv inteligent și acest lucru e valabil și pentru sistemele multimedia cu care constructorul autohton își echipează modelele.

Din cauza acestei penurii, unele modele Duster, ale actualei generații, vor fi livrate fără sistem multimedia, urmând ca acesta să fie instalat când situația o va permite. Se întâmplă, deocamdată, doar în Franța, dar problema a apărut și la unele comenzi din România.

Aici, însă, constructorul a găsit o soluție și a ”încropit” ceva.

Dacia, anunț pentru clienții Duster

În Franța, așa cum spuneam, constructorul care face parte din grupul Renault a decis să livreze unele dintre modelele sale, în special SUV-ul Duster, fără sistem multimedia. A fost soluția găsită pentru ca producția să nu fie oprită, scrie Economica. 

Se pare că acei clienți au fost de acord cu acest lucru și au primit promisiunea că sistemul multimedia va fi instalat atunci când componentele se vor afla în stoc. E vorba de modelele Duster deja comandate de clienții, adică actuala generație. Din primele informații, se pare că n-ar fi vizat și noul Duster facelift. Din nefericire, scriu jurnaliștii francezi, Dacia nu le oferă clienților aflați în această situație un termen exact de montare a sistemului multimedia.

Ce se întâmplă în România

În România, reprezentanții producătorului au explicat că au găsit o altă soluție. Clienții ar fi fost de acord ca modelele Duster să fie echipate cu un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre parteneri.

Dacă te afli, așadar, în situația în care ai comandat un Duster, ești nevoit să mergi pe mâna constructorului și să speri că noul sistem este, într-adevăr, avansat.

„Pentru a depăși situația creată de criza semi-conductorilor, care afectează, printre altele, posibilitatea de echipare cu sisteme multimedia a modelului Duster, Dacia a identificat o soluție alternativă pentru clienții români. Astfel, a fost dezvoltată o serie limitată a modelului Duster, care include un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre partenerii noștri. Această soluție este validată de către ingineria post-vânzare Dacia, ceea ce garantează funcționarea sistemului conform standardelor mărcii”, au declarat pentru Economica.net cei de la Direcția Comunicare Dacia.

Criza de semiconductori și cipuri afectează întreaga industrie auto și Dacia nu e singurul producător care se vede obligat să livreze modelele fără o parte din sistemele inteligente.