Dezamăgire de moment pentru cei care au acțiuni UiPath: ce s-a întâmplat pe Wall Street

Dezamăgire de moment pentru cei care au acțiuni UiPath: ce s-a întâmplat pe Wall Street

UiPath e o companie care are un potențial enorm de creștere, dar cei care au cumpărat acțiuni nu pot deschide mereu șampania.

UiPath, companie recent listată la Bursa din New York, și-a anunțat recent primele sale rezultate trimestriale după oferta publică. Efectul, însă, a fost unul nedorit pentru acționari. Acţiunile au scăzut pe Bursa de pe Wall Street, chiar dacă primul unicorn românesc a depăşit aşteptările analiştilor.

După închiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile au scăzut cu 12%, după ce în sesiunea ordinară au urcat cu 2,9%, încheind la 76 de dolari.

Dezamăgire de moment pentru UiPath

Potrivit rezultatelor anunțate, compania a înregistrat pierderi de 239,7 milioane de dolari în primul trimestru din 2021, sau 1,11 dolari pe acţiune, faţă de pierderi de 52,8 milioane de dolari, sau 0,33 dolari per titlu, în perioada similară din 2020. Câştigurile ajustate s-au situat la 0,02 dolari pe acţiune, faţă de o pierdere de 0,09 dolari per titlu, în perioada similară din 2020.

Veniturile, însă, au urcat la 186,2 milioane de dolari în primele trei luni din acest an, de la 113,1 milioane de dolari în primul trimestru din 2020. Analiştii se aşteptau la pierderi de 0,05 dolari per titlu şi la venituri de 168,6 milioane de dolari.

Pentru viitor, previziunile sunt optimiste.

UiPath se aşteaptă la venituri de 180 – 185 milioane de dolari în trimestrul doi din 2021, în timp ce analiştii estimează venituri de 177,3 milioane de dolari. UiPath a debutat în aprilie pe Bursa de pe Wall Street. La închiderea şedinţei bursiere de marţi, acţiunile erau cu 36% peste preţul de 56 dolari per acţiune de la lansarea Ofertei sale Publice Iniţiale (IPO).

Acţiunile UiPath sunt tranzacţionate la New York Stock Exchange (NYSE) sub simbolul „PATH”.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane. Mulți cred că este un business care poate redesena viitorul.

Mai multe despre UiPath am scris AICI.