Detaliul din Android 12 care face diferența și stresează dezvoltatorii de aplicații

Detaliul din Android 12 care face diferența și stresează dezvoltatorii de aplicații

Atunci când deschizi o fotografie sau un link pentru a îl distribui, nu se deschide de fiecare dată acelați dialog de distribuire. Deși Android 12 permite dezvoltatorilor de aplicații să personalizeze așa numita ”filă de acțiuni”, aceasta creează o inconsistență de la o aplicație la alta.

Cu siguranță te-ai confruntat și tu cu situația în care vrei să distribui o fotografie și ai observat că acest lucru nu are loc în cadrul aceleiași ferestre. Deși dezvoltatorii Android 12 au lucrat la acest aspect, se pare că anumite aplicații în continuare se confruntă cu o situație similară, lucru care devine inconfortabil atât pentru utilizatori cât și pentru dezvoltatori.

Astfel, pentru a te bucura de o experiență cât mai uniformă, poți seta în prezent aplicații terțe precum Sharedr drept o filă de acțiuni implicită, care, cu pare să fie o alegere mult mai bună decât versiunea preinstalată cu care vine Android 12. Cu toate acestea, Google intenționează să oprească acet comportament în cadrul Android 12, conform XDA Developers.

Dezvoltatorul Sharedr a depus un raport de eroare după ce a observat că Android 12 nu mai solicită utilizatorilor să selecteze între fila de acțiune Android și propria aplicație.

Dezvoltatorii sunt nemulțumiți de permisiunile Android 12

Google a spus că acesta este comportamentul preconizat, deci blochează efectiv aplicațiile de la terți să nu înlocuiască propriul dialog de distribuire.

„Nu am intenționat niciodată să permitem aplicațiilor să înlocuiască dialogul de partajare, intenția fiind ca aplicațiile să lanseze dialogul de partajare. De asemenea, posibilitatea de a înlocui dialogul de partajare devine din ce în ce mai imposibilă. Nu ați putea implementa partea de partajare directă a interfeței de utilizare, nici filele profilului personal față de profilul de lucru din Android. Nu este doar ceva care este fezabil pentru a permite înlocuirea aplicațiilor”, a declarat Google pentru XDA Developers.

Google nu a spus dacă va permite în continuare dezvoltatorilor de aplicații să personalizeze fila de partajare Android, ceea ce a creat experiența de utilizare inconsecventă pentru început. Un exemplu în acest sens îl reprezintă smartphone-urile Samsung, care îți permit să activezi sau să dezactivezi partajarea directă a contactelor, așa cum a remarcat XDA Developers. Vei putea utiliza în continuare aplicații precum Sharedr, dar va trebui să le selectezi ca aplicație din fila de acțiuni preinstalată.

Citește și: