Descoperire istorică: s-au găsit primele dovezi ale folosirii acestei limbi

Descoperire istorică: s-au găsit primele dovezi ale folosirii acestei limbi

S-au descoperit primele înregistrări ale folosirii limbii grecești. Iată unde s-au găsit primele dovezi ale folosirii acestei limbi.

Arheologii au descoperit un schelet remarcabil de bine conservat în timpul excavării unui mormânt din Pompei, acesta conținând și prima confirmare a a folosirii limbii grecești alături de latină în orașul roman, anunță Euronews, citat de Hotnews.

Istoricul acestei limbi începe în Pompei

Descoperirea a fost făcută în necropola portului Sarno, într-o zonă aflată la est de centrul urban al Pompeiului. Această zonă nu este accesibilă publicului larg.

În mormânt a fost descoperit un schelet cu smocuri de păr alb și o parte a uneia dintre urechi. Arheologii au afirmat că acesta este „unul dintre cele mai bine conservate schelete descoperite vreodată în orașul antic”.

Descoperirea este cu atât mai neobișnuită, întrucât în perioada respectivă majoritatea adulților erau incinerați și doar copiii mici erau îngropați. Istoricii speră că mormântul va putea oferi noi indicii despre viața culturală a orașului de dinaintea distrugerii acestuia de către erupția Vezuviului în anul 79 e.n.

O inscripție din mormânt sugerează că proprietarul său, un sclav eliberat pe nume Marcus Venerius Secundio, a ajutat la organizarea unor reprezentații artistice în limba greacă, în Pompei.

Experții afirmă că aceasta este prima confirmare descoperită într-un sit arheologic a folosirii limbii grecești, limba culturii în bazinul Marii Mediterane în perioada antichității, alături de limba latină.

Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic din Pompei, spune că reprezentațiile în limba greacă în acest oraș antic sunt o dovadă a „climatului cultural vioi și deschis” care l-a caracterizat.

Excavațiile realizate de-a lungul anilor în Pompei au scos la lumină descoperiri remarcabile de morminte, care de luptă și locuințe decorate cu fresce superbe.

Un „cimitir de ciudățenii” a fost descoperit în această țară

O descoperire incredibilă a fost făcută în Marea Britanie. Iată ce “ciudățenii” au găsit cercetătorii.

Paleontologii au descoperit un enorm sit arheologic cu fosille unor creaturi marine din Jurasic, ”ciudate ca niște extratereștri”, sub o carieră de calcar din regiunea Cotswolds din Marea Britanie, potrivit BBC și Live Science, citate de Hotnews.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: