Cât costă pachetul NFT oferit de Delia, primul artist din România care-și vinde opera în acest fel

Cât costă pachetul NFT oferit de Delia, primul artist din România care-și vinde opera în acest fel

Delia e primul artist din România care se urcă pe valul creat de NFT. Pune la dispoziție un pachet complet, care include și o piesă nouă. Iar ofertele vin deja.

NFT e moda începutul de an, dacă te gândești câte milioane de dolari a generat deja pentru creatorii de conținut sau artă. Delia e primul artist din România care face asta. Își vinde o piesă sub forma unui NFT, dar pachetul nu conține doar noul single ”Racheta”.

Cel care plătește cel mai mult se va întâlni cu artistul pentru a primi personal opera, dar și o casetă audio și un walkman plus mai multe mici cadouri oferite de artist. Ofertele au început deja să vină.

Cât costă pachetul NFT oferit de Delia

delia-nft-single-racheta-pachet

Delia și-a listat piesa în format NFT pe platforma deja cunoscută OpenSea. Cea mai mare ofertă primită până la redactarea acestui articol e de peste 1.700 de dolari. Iar licitația se încheie în 5 zile.

Pe lângă piesa în sine, care poate fi ascultată de oricine la acest moment, artista promite mai multe pentru cel care va licita cel mai mult:

  • Piesa „Delia – Racheta. Versiune acustică” în format digital
  • O sesiune „Meet and Greet” cu Delia, artista va preda personal NFT-ul câștigătorului
  • O casetă audio și un walkman personalizat
  • Trei desene în creion aparținând Deliei
  • O colecție de autocolante personalizate
  • O colecție de fotografii inspirate de tema cântecului

Artista insistă că a ales să ofere și o casetă audio ca un tribut adus inventatorului său, Lou Ottens, care a murit recent. El a inventat caseta audio la începutul anilor ’60.

”Muzica ar fi fost diferită fără casete și CD-uri, așa cum viitorul va fi diferit cu tehnologia blockchain. Imaginația noastră e limita”, arată Delia în mesajul care însoțește anunțul.

Dacă vrei să licitezi pentru piesa și celelalte accesorii, o poți face AICI. 

Ce e un NFT

Dacă nu ți-e clar care-i treaba cu aceste token-uri non-fungibile, atunci află că acestea nu pot fi transmisibile. Imaginează-ți, de exemplu, tabloul Mona Lisa. El poate aparține unui colecționar și desigur că poate fi expus la un muzeu pentru a-l vedea toată lumea, dar asta nu-i schimbă proprietarul.

Așa e și cu NFT-urile. Ele vin sub forma unui activ digital, care e văzut drept ceva de colecție. La un nivel foarte ridicat, majoritatea NFT-urilor fac parte din blockchain-ul Ethereum. Ethereum este o criptomonedă, cum ar fi Bitcoin sau Dogecoin, dar blockchain-ul său acceptă și aceste NFT-uri, care stochează informații suplimentare care le fac să funcționeze diferit de, să zicem, o monedă ETH.

Este demn de remarcat faptul că alte blockchains își pot implementa propriile versiuni de NFT-uri.

NFT-urile pot fi cu adevărat orice digital (cum ar fi desene, muzică, creierul tău descărcat și transformat într-un AI), dar o mare parte din entuziasmul actual este în jurul utilizării tehnologiei pentru a vinde artă digitală. NFT-urile sunt concepute pentru a-ți oferi ceva ce nu poate fi copiat: proprietatea asupra operei (deși artistul poate păstra în continuare drepturile de autor și drepturile de reproducere, la fel ca în cazul lucrărilor de artă fizică).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: