De la procesoare de telefon, la mașini deștepte: Qualcomm face o investiție fabuloasă

De la procesoare de telefon, la mașini deștepte: Qualcomm face o investiție fabuloasă

Qualcomm și SSW Partners au ajuns la un acord definitiv de preluare a producătorului de tehnologie auto Veoneer. Compania americană a plătit o sumă uriașă pentru această achiziție.

Qualcomm și compania canadiană Magna au concurat la preluarea grupului suedez de tehnologie destinată sectorului auto. Inițial, Magna a făcut o ofertă pentru această achiziție, în valoare de 3,8 miliarde de dolari. În luna august, Qualcomm s-a oferit să preia Veoneer cu o primă de 18,4% față de oferta celor de la Magna. Ca urmare, Veoneer a anunțat într-un comunicat că Qualcomm și SWW Partners, un parteneriat de investiții din New York, vor efectua achiziția la un preț de 37 de dolari pe acțiune în numerar.

Astfel că, Qualcomm a semnat în acest an un acord de colaborare cu Veoneer pentru dezvoltarea de software și a unei platforme de cipuri pentru sistemele de asistare a șoferilor. Aceasta va fi numită Arriver. Veoneer spune că SSW Partners va cumpăra toate acțiunile Veoneer și va vinde afacerea Arriver către Qualcomm, păstrând afacerile de aprovizionare Tier-1 ale Veoneer.

”Această structură a tranzacției facilitează succesul pe termen lung al afacerilor Veoneer”, a afirmat compania Veoneer într-un comunicat. Același interes a fost și din partea companiei Magna la preluarea Veoneer. Acesta a încercat să concureze cu producătorii ADAS cum ar fi Aptiv, Bosch și Continental. Veonner va plăti un comision de 110 milioane de dolari companiei Magna, datorită faptului că acesta a anulat acordul de preluare.

Ce fel de produse furnizează Veoneer?

Veoneer este un producător suedez de tehnologie auto cu sediul la Stockholm, Suedia. Produsele companiei sunt destinate sectorului auto și includ radare, camere termice de vizionare nocturnă, senzori de impact, asistență avansată a conducătorului auto și software de conducere autonomă. Compania furnizează produse pentru cei mai importanți producători auto din lume. În urma acestor informații acțiunile companiei listate la Stockholm au urcat cu 4,5%.

Citește și: