De la avioane, la trenuri charter: ce înseamnă reinventarea CFR pentru tine și călătoriile tale

De la avioane, la trenuri charter: ce înseamnă reinventarea CFR pentru tine și călătoriile tale

Cei mai mulți dintre noi asociază ideea de charter cu avioane care fac o cursă până în Egipt, Grecia sau Maldive, sub contractul cu o agenție de turism. În curând, însă, trenurile CFR ar putea funcționa în același regim.

Cea mai interesantă schimbare a modului de funcționare al CFR ar putea veni de la agențiile de turism din România. Conform datelor obținute din piață de către Asociația Națională a Agențiilor de Turism, firmele reprezentate sunt din ce în ce mai interesate de a colabora cu CFR Călători pentru vânzarea de bilete online în trafic intern, dar și pentru închirierea unui tren în regim charter. Astfel, se vor putea organiza mai ușor trasee turistice în interiorul țării, într-o manieră eficientă și accesibilă.

„Agenţiile de turism sunt din ce în ce mai interesate în a colabora cu CFR Călători, care a arătat deschidere în acest sens. Este mult mai facil atunci când turistul achiziţionează, de exemplu, de la o agenţie, un pachet turistic cu transport cu trenul inclus. Pe de altă parte, agenţiile au posibilitatea de a închiria un tren în regim charter şi de a organiza trasee şi circuite”, declară George Cioceanu, prim vicepreşedinte ANAT.

Ca referință, când discutăm de regim charter, agențiile de turism pot stabili itinerarii de la zero, create în conformitate cu cererea turiștilor și în funcție de interesele acestora. Acest trend nu este însă inventat în România, ci reprezintă mai degrabă o aliniere la Europa, unde există deja de ceva timp trasee personalizate operate cu trenul.

În final, agenţiile de turism pot alege ruta şi orele de circulaţie, iar trenul poate fi compus din vagoane clasa I, clasa a II-a, dormit, cuşetă, restaurant şi/sau bar-bistro. În mod previzibil, există posibilitatea de a luat masa în tren, beneficiind de serviciile vagonului bar-bistro sau ale vagonului restaurant pe parcursul călătoriei. Un alt scenariu interesant ține de organizarea de evenimente în tren, petreceri corporate, lansări, expoziții și nu numai, conform oficialului ANAT.

Citește și: