09 mart. 2021 | 08:00

Datele de pe iPhone-ul tău, în pericol: trebuie să ți-l actualizezi acum cu iOS 14.4.1

ACTUALITATE
Datele de pe iPhone-ul tău, în pericol: trebuie să ți-l actualizezi acum cu iOS 14.4.1

Fără prea multe surle și trâmbițe, oficialii Apple au lansat pe parcursul serii trecute versiunea de iOS 14.4.1. Aceasta nu vine la pachet cu foarte multe detalii tehnice, doar cu mențiunea că este importantă.

Redactorii 9to5Mac au reușit să afle particularitățile tehnice din spatele noului iOS 14.4.1 și sunt îngrijorătoare. Dacă ți-ai făcut un obicei din a evita actualizările de iOS lansate de Apple cel puțin pentru câteva săptămâni, pentru noul update ar fi bine să faci o excepție și să ți-l instalezi acum, din Settings sau Configurări, la secțiunea General, prin intermediul meniului Actualizare software sau Software update.

Noua actualizare de la Apple pentru iPhone-uri, iPad-uri și iPod-uri Touch este însoțită de un mesaj simplu din partea gigantului din Cupertino. ”Acest update oferă actualizări importante de securitate și este recomandat pentru toți utilizatorii”. Pentru mai multe detalii pe marginea motivelor de lansare pentru iOS 14.4.1, Apple recomandă accesarea acestui link.

Astfel, vei afla că iOS 14.4.1 remediază o vulnerabilitate importantă din WebKit, motorul de randare din spatele Safari, dar și al celorlalte browsere terțe pe care le-ai putea avea instalate pe iDevice. În ceea ce privește compatibilitatea, compania americană a anunțat că este disponibil pentru iPhone 6s sau mai nou, iPad Air 2 sau mai nou, iPad mini 4 sau mai nou și iPod Touch (Generația a 7-a).

În ceea ce privește problema pe care o remediază, se pare că o gaură de securitate a fost identificată în webkit și, după ce ai accesat un link malițios, permiți unui hacker să ruleze cod arbitrar pe telefonul tău. Cu alte cuvinte, îți pune datele private în pericol. Descoperirea vulnerabilității a fost realizată de către Clément Lecigne din cadrul Google’s Threat Analysis Group și Alison Huffman de la Microsoft Browser Vulnerability Research.

Nu este foarte clar câți hackeri au exploatat deja respectiva gaură de securitate, dar ar fi bine să nu aștepți deloc până să-ți instalezi iOS 14.4.1.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele