Dacia Duster versus Tesla Model 3, cine a ajuns să facă legea pe piața din Europa: clasamentul care șochează

Dacia Duster versus Tesla Model 3, cine a ajuns să facă legea pe piața din Europa: clasamentul care șochează

Dacia Duster este una dintre cele mai atrăgătoare autoturisme din categoria SUV disponibile pe piața din România. Entuziasmul pentru mașini electrice a generat însă multe achiziții și pentru Tesla Model 3, cel mai ieftin model al americanilor. Din acest motiv, un clasament pentru piața din Europa este cu atât mai interesant.

Tot mai mulți producători de top din piața auto europeană, precum Volkswagen sau Renault, pleacă în competiția mașinilor electrice cu un handicap important în raport cu Tesla. Din acest motiv, nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză datele din clasamentul publicat de JATO Dynamics în ceea ce privește înmatriculările de vehicule 100% electrice din luna iunie a acestui an. Deși Volkswagen a făcut o treabă grozavă cu ale sale ID.3 și ID.4, Tesla Model 3 domină fără emoții clasamentul la nivelul blocului comunitar.

Dacia versus Tesla, în Europa

În luna iunie a acestui an, au fost înmatriculate 25.476 de exemplare de Tesla Model 3, valoarea care plasează compania lui Elon Musk pe prima poziție în clasamentul european pentru autoturisme 100% electrice. Mai interesantă decât atât este însă performanța în clasamentul general al mașinilor vândute în spațiul european. Cu numărul de mai sus, același Model 3 se plasează pe locul doi. Volkswagen Golf este pe prima poziția cu 27.247 de unități, nu foarte departe de Tesla.

Pe locul trei în topul aferent lunii iunie s-a aflat Dacia Sandero, la distanță destul de mare de Model 3. Vehiculul producătorului de la Mioveni a fost preferat de 22.764 de clienți. Nu trebuie neglijat nici faptul că, la doar câteva unități de Dacia Sandero se clasează, pe locurile 4 și 5, Renault Clio (22.254 de unități) și Fiat 500 (22.179 de unități).

Dacă revenim pe zona de electric, după Tesla Model 3, la foarte mare distanță, se află Renault Zoe (8217 unități) și Volkswagen ID.3 – 6999 de exemplare, respectiv ID.4 – 6315 unități. Topul continuă cu SUV-ul Skoda Eniaq – 5949 de mașini vândute, urmat de Fiat e500 (4.983 de unități), Hyundai Kona E (4.518 de unități), Kia e-Niro (4.268 de unități), Peugeot e-208 (3.869 de unități) și MG ZS (3.361 de unități).