Dacia a rupt topurile: ce a reușit Dacia Spring în prima lună de la lansare

Dacia a rupt topurile: ce a reușit Dacia Spring în prima lună de la lansare

Surprize majore în clasamentul vânzărilor de mașini electrice din Europa. Pe prima poziție este Tesla Model 3, însă impresionantă este poziția Daciei Spring, modelul a intrat direct pe locul 10 în topul celor mai vândute mașini.

În toamna acestui an, 23% dintre mașinile noi comercializate în Europa au avut sisteme de propulsie electrice sau hibride, aproape dublu față de septembrie 2020 și de aproape cinci ori mai multe decât în a noua lună a anului 2019.

Uimește în primul rând faptul că Tesla Model 3 a fost cel mai vândut model în Europa, mult peste orice alt vehicul, fie el electric, hibrid, diesel, sau alimentat cu benzină. Apoi, mărcile europene ca Volkswagen, Renault sau Peugeot se văd nevoite să recunoască supremația americanilor de la Tesla. Asta pentru că în topul celor mai vândute modele electrice, primele două locuri sunt ocupate de marca americană.

O realizare surprinzătoare

A treia surpriză și, chiar mai mare decât celelalte două dacă avem în vedere proporțiile, este cea a modelului aflat pe locul 10 în clasamentul vânzărilor de vehicule 100% electrice. Aflat în luna de debut a livrărilor, modelul Dacia Spring, urcă direct pe locul 10, foarte aproape de Peugeot 208 sau Volkswagen ID.4.

Cu toate acestea, trebuie să  înțelegem cât de mari sunt schimbările prin care trece piața auto. Primul loc în topul vânzărilor de mașini electrice din Europa este ocupat de Tesla Model 3 care a vândut 24.512 unități, urmat de Tesla Model Y cu 8.926 unități, Volkswagen ID.3 care a vândut 8.302 unități, Renault Zoe cu un total de 6.580 unități și Skoda Enyaq cu 5.942 unități.

Pe locurile următoare în Top 10 se află Kia e-Niro cu 5.516 unități, Fiat 500 Electric cu 4.758 unități, Volkswagen ID.4 care a vândut 4.603 unități, Peugeot 208 cu 4.332 unități și pe locul zece al topului este Dacia Spring 4.166 unități.

Cum livrările Dacia Spring vor continua în octombrie în tot mai multe state europene, doar în România ajungând circa 1.600 de unități, este de așteptat ca în a zecea lună a anului micul model asamblat în China pentru marca Dacia să urce către vârful clasamentului electricelor.

Citește și: