Dacă ți-ai dorit vreodată să te vaccinezi, trebuie să știi asta: când începe etapa trei de programări la noi

Dacă ți-ai dorit vreodată să te vaccinezi, trebuie să știi asta: când începe etapa trei de programări la noi

Etapa a treia de vaccinare în România are o dată de începere. Dacă ți-ai dorit să te vaccinezi, dar nu ai intrat în primele două etape, trebuie să știi asta.

Începând cu 15 martie 2021, persoanele din etapa trei pot începe să se programeze online în speranța vaccinării. Zic ”în speranța”, pentru că, de fapt, îți vei trece datele personale într-o listă de așteptare care până acum nu a fost disponibilă, urmând ca autoritățile să te contacteze. Programarea efectivă a persoanelor la vaccinare se va face din respectiva listă.

Populația generală, cei fără afecțiuni cronice sau vârstnici, se vor putea înscrie în platforma de programări începând cu data de 15 martie 2021, peste aproximativ două săptămâni. Informația a fost confirmată de Valeriu Gheorghiță, responsabilul campaniei de vaccinare din România.

Explicațiile pe marginea noului sistem de programări, pe baza unei liste de așteptări, au fost oferite de Gheorghiță într-o intervenție la Digi24. În acel context, a spus că prin operaționalizarea acestei liste de așteptare, din 15 martie, persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față. Aparent, el a avut de mai mult timp în vedere introducere acestui mecanism, dar l-a amânat pentru a deschide întâi toate cele 750 de centre de vaccinare din țară.

„Dacă operaționalizam mai devreme lista de așteptare reduceam foarte mult din opțiunile persoanei. Din 15 martie această listă va fi disponibilă și fiecare persoane o va putea accesa și se va putea înscrie. După ce lista de așteptare va fi disponibilă, ocuparea unui loc în platformă, adică programarea efectivă pentru vaccinare, se va face doar din această lista de așteptare. Platforma va avea opțiunea de a notifica în primul rând persoanele din listă și se va așteapta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora”, a explicat medicul militar.

În același context, s-a atras atenția asupra populației generale, care de pe 15 martie se poate programa la vaccinare. „În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a afirmat Gheorghiţă.

Ca referință, începând de astăzi, 1 martie, capacitatea de vaccinare a României este de 30.000 de persoane pe zi, deși vor exista și zile în care se poate ajunge la 40.000 de vaccinări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: