Dacă ai un PlayStation 5, poate ești dornic de experimente: propunerea Sony pentru cei mai curajoși

Dacă ai un PlayStation 5, poate ești dornic de experimente: propunerea Sony pentru cei mai curajoși

Gamerii care preferă consola PlayStation 5, au parte de o propunere inedită din partea producătorului. Astfel, Sony a deschis un program beta pentru testarea software-ului instalat pe dispozitiv.

Dacă te numeri printre pasionații de gaming, poți testa noile funcții ale PlayStation 5 chiar înainte de a fi disponibile pentru întreaga lume. Această șansă îți este oferită de Sony, care deschide un program beta de testare a software-ului sistemului PlayStation 5. Gigantul lucrează la o actualizare majoră, care urmează a fi lansată la sfâșitul acestui ani și caută utilizatori care să încerce noile funcții și implicit, cele viitoare.

Deocamdată, înscrierile sunt limitate la proprietarii PlayStation 5 din SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Germania și Franța. Una dintre condițiile majore pentru a participa la această testare este vârsta, aceasta fiind de minim 18 ani. În situația în care ai fost selectat pentru participare, vei primi un e-mail cu informațiile despre cum poți descărcar firmware-ul beta. Totodată, vei fi adăugat în mod automat la grupul de viitori potențiali participanți ai versiunilor beta, astfel că pe viitor, nu va mai fi necesară înregistrarea.

Cu ce te poți confrunta în cadrul testării PlayStation 5

Pentru că este un program beta, de multe ori există neșansa de a te lovi de erori ale firmware-ului. Așadar, vei putea restabili consola la versiunea de lansare înainte de sfârșitul programului beta, în situația în care vei avea de-a face cu bug-uri. Compania producătoare urmează să dezvăluie mai multe detalii despre caracteristicile pe care beta-testerii le vor încerca în următoarele săptămâni.

Se sperăm totodată că în cele din urmă, Sony să includă slotul de extindere a mediului de stocare SSD M.2. Chiar dacă este pentru prima dată când Sony efectuează un test cu publicul al software-ului sistemului PS5, programele beta ale firmware-ului consolei nu sunt tocmai o noutate. PlayStation 4 avea unul, iar Microsofot rulează programul Xbox Insider de ani de zile.