Dacă ai un astfel de telefon, WhatsApp tocmai a devenit aproape imposibil de folosit. La ce trebuie să fii atent

Dacă ai un astfel de telefon, WhatsApp tocmai a devenit aproape imposibil de folosit. La ce trebuie să fii atent

Odată cu actualizările din martie, WhatsApp a oprit suportul pentru anumite telefoane. A mai făcut asta și la 1 ianuarie.

WhatsApp, în esență, e o aplicație simplă. Doar că, în ultimii ani, sub comanda Facebook, a fost extinsă să ofere tot felul de opțiuni de-a comunica cu cineva. Recent, WhatsApp a introdus și opțiunea de-a iniția apeluri video și audio de pe desktop.

Cu ultima actualizare, aplicația nu mai poate fi folosită pe anumite telefoane Apple sau cu Android, după cum a transmis compania și pe pagina de asistență. Ca să folosești pe iPhone, ai nevoie de cel puțin iOS 10, ceea ce înseamnă că a dispărut suportul și pentru iPhone 4S. Din fericire, iPhone 5 încă se califică. S-a oprit la iOS 10.

În cazul Android, rulează pe telefoane cu Android 4 sau mai nou. De menționat că iPhone 6S, 6S Plus și primul model SE sunt ultimele care primesc actualizarea iOS 14, așa că pe iPhone nu e atât de dramatică situația.

Și mai sunt câteva telefoane pe care WhatsApp funcționează: anumite telefoane cu KaiOS 2.5.1 sau o versiune mai recentă, inclusiv JioPhone și JioPhone 2.

Alternative la WhatsApp sau un telefon nou

WhatsApp susține că oprește suportul pentru telefoane mai vechi ca să se asigure că oferă cea mai bună siguranță utilizatorilor. Ceea ce poate fi adevărat. Totodată, nu e în interesul niciunei companii să susțină hardware vechi.

În cazul Android, telefoanele mai noi pot fi cumpărate și cu prețuri mai mici. În cazul iPhone, nu e nimic nou și la preț mic, doar modele mai vechi care au ajuns să fie mai ieftine.

Ce-i important aici e că, dacă în Europa și România lista pare ciudată și oricum prea puțini oameni mai au astfel de telefoane, în țări mai sărace acestea încă sunt utilizate, într-o anumită măsură.

În altă ordine de idei, WhatsApp a avut și o veste bună recent: implementează criptarea pentru backup ca să ai datele ceva mai securizate.

Etichete: