WhatsApp rezolvă, în sfârșit, această problemă imensă: schimbarea care ar trebui să frâneze spionatul

WhatsApp rezolvă, în sfârșit, această problemă imensă: schimbarea care ar trebui să frâneze spionatul

În 2021, WhatsApp a generat un scandal cu schimbările condițiilor de folosire a platformei. Tot 2021 ar putea fi istoric pentru aplicație din alt punct de vedere.

În prezent, WhatsApp asigură criptarea conversațiilor, dar are o scăpare când vine vorba de securizarea backup-ului pe care îl faci în cloud. Mai nou, aplicația ar oferi și securizarea acelor date prin parolă.

Proiectul la care lucrează acum WhatsApp e securizarea datelor din iCloud printr-o parolă ca să nu-ți fie accesate datele salvate acolo, conform WABetaInfo. Pentru că vorbim de criptare și de securizarea prin parolă, WhatsApp nu poate să-ți vadă datele, nici altcineva care obține acces la ele. Dar nici tu, dacă uiți parola.

De ce e nevoie de criptare pe backup în WhatsApp

whatsapp parola cloud backup

Criptarea de acum pe WhatsApp, care folosește același protocol ca Telegram și Signal, e valabilă doar pentru mesajele pe care le schimbi cu cineva. Totuși, când faci un backup în iCloud sau Google Drive acele date pot fi accesate mai ușor. Nu înseamnă că sunt la liber, dar nu la fel de bine securizate ca chaturile.

În altă ordine de idei, WhatsApp continuă cu noua politică de utilizare a platformei. Din fericire, în Uniunea Europeană și Marea Britanie, datorită legilor de protecție a datelor utilizatorilor, nu vor fi condiții la fel de stricte ca în Statele Unite ale Americii sau India. Noua politică de utilizare va fi activă din 15 mai.

Totodată, până când va lansa criptarea pe backup, WhatsApp vrea să îți șteargă pozele automat, dar doar dacă vrei. Noua funcție ar urma să împiedice importarea sau copierea fișierelor, odată ce au fost primite la destinatar. Astfel, vizionarea în intervalul de timp acordat după primirea fișierului va rămâne singura oportunitate de a vedea imaginea respectivă, teoretic. Apoi dispare.

Pentru mesaje există deja opțiunea, acum e extinsă pentru poze (care ar putea fi, uneori, mai compromițătoare decât mesajele).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: