Cum îți ”pregătești” telefonul de vânzare: cea mai simplă metodă să ștergi totul din iPhone sau Android

Cum îți ”pregătești” telefonul de vânzare: cea mai simplă metodă să ștergi totul din iPhone sau Android

Dacă te gândești să-ți schimbi telefonul și să-ți iei unul nou, atunci poate te gândești să-l vinzi pe cel vechi. Numai că trebuie să te asiguri că ai șters tot din el înainte de a-l da altcuiva. Iată cea mai simplă metodă – indiferent că e vorba de iPhone sau Android.

Dacă te gândești să-ți vinzi telefonul pe OLX sau în orice altă parte, atunci trebuie să te asiguri înainte că ai șters totul din el. Nu e vorba doar de mesaje, agendă telefonică, fotografii sau clipuri. Trebuie, de fapt, să te asigură că nu mai ai niciun cont activ pe respectivul dispozitiv.

Trebuie să-ți aduci telefonul la setările din fabrică. Iată cum să procedezi, indiferent dacă ai iPhone sau telefon cu Android. Ține minte, însă, să verifici cu atenție dacă nu cumva ai nevoie de ceva din telefonul respectiv. Asta pentru că, odată șterse toate datele și informațiile, nu vei mai avea acces la nimic ce era stocat acolo.

Pune deoparte, așadar, pe un hard extern sau folosește o soluție de back-up înainte să ștergi totul din telefon.

Cea mai simplă metodă să ștergi totul de pe iPhone sau Android

iPhone sau iPad

Dacă e vorba de un model iPhone sau orice alt dispozitiv iOS, atunci e foarte simplu. Mergi la Settings, apoi General. În partea de jos o să observi funcția Reset.

Nu-ți rămâne decât să apeși apoi  ‘Erase All Content and Settings’ și asta-i tot. Asigură-te că n-ai uitat numele de utilizator și parola de la Apple ID, pentru că americanii ți-o cer în astfel de situații.

Android – telefoane sau tablete

Aici depinde un pic de ce variantă de Android ai pe dispozitivul pe care-l vrei curățat și readus la setările din fabrică. Pentru cele mai multe dintre versiuni, însă, trebuie să urmezi aceiași pași: mergi la Settings (System) unde o să găsești opțiunea Reset Options.

Trebuie apoi să cauți și să apeși Erase All Data (Factory Reset). Ți se va cere codul PIN și dispozitivul te va întreba dacă ești esigur că vrei să faci așa ceva.  Odată ce ai răspuns afirmativ, ți-ai readus telefonul sau tableta la setările din fabrică și îl/o poți vinde acum oricui.

NOTĂ: Asigură-te că dispozitivul pe care-l vinzi nu mai face parte ca metodă de verificare în cazul autentificării în doi pași. Dacă, spre exemplu, contul tău de Google de pe laptop e conectat la dispozitivul pe care urmează să-l vinzi, asigură-te că schimbi asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: