Opțiunea de la Google Photos de care ai nevoie acum: cu ce vine nou pentru fotografiile tale

Opțiunea de la Google Photos de care ai nevoie acum: cu ce vine nou pentru fotografiile tale

Google Photos anunță o nouă opțiune care vine la fix dacă ți se pare greu să-ți gestionezi fotografiile.

Luna trecută, serviciul Google Photos începuse deja să testeze anumite funcții care constau în filtre avansate care făceau căutarea și găsirea pozelor mult mai ușoară. Se pare că rezultatele au fost bune pentru că acum a devenit oficial.

Noua funcție, disponibilă curând pentru toată lumea, îți va permite să-ți organizezi mult mai bine fotografiile și să le găsești rapid pe cele la care vrei să ai acces.

Iată despre ce e vorba.

Schimbarea din Google Photos

Funcția e una relativ simplă. Atunci când vrei să cauți o fotografie, Google Photos îți va afișa automat mai multe filtre, ca să faci o căutare cât mai exactă. Vei putea alege dintre mai multe categorii – cum ar fi imagini, selfie-uri, animații, capturi de ecran și multe altele.

De asemenea, poți adăuga numele mai multor persoane pentru a găsi, de exemplu, o fotografie de grup pe care ai făcut-o într-o vacanță alături de alți oameni.

Există, însă, câteva limitări.

„Este demn de remarcat faptul că filtrele de căutare nu adaugă cu adevărat nimic care nu a fost posibil înainte. De exemplu, tastarea „videoclipuri cu mine și Atreya în Himachal” în caseta de căutare aduce deja rezultatele corespunzătoare. Cu toate acestea, aceste filtre noi oferă o interfață vizuală intuitivă care comercializează mai bine capacitățile puternice de căutare ale Fotografiilor.” – Android Police.

Google Photos a venit, în ultima vreme, cu o serie de funcții noi, de la lansarea recentă a unui editor video avansat până la integrarea mai strictă a Google Lens. Serviciul începe să fie mai mult decât un spațiu de stocare a fotografiilor.

Ar mai fi de remarcat și contextul.

De la 1 iunie, dispare pentru totdeauna posibilitatea de a-ți stoca imaginile în Google Photos complet gratuit. În teorie, vei avea 15GB de spațiu fără costuri suplimentare în care îți poți ține o parte din imagini și clipuri, dar având în vedere câte de mare este memoria internă a telefoanelor în 2021, este improbabil ca acea valoare să fie suficientă.

Nu ajută nici faptul că aceiași 15GB vor fi împărțiți cu Google Drive, Gmail sau orice alte servicii Google ai mai putea folosi, după cum scriam AICI. 

Citește și:
Etichete: