Cum găsești ceva pe Facebook Messenger: toate opțiunile de căutare din aplicația de chat

Cum găsești ceva pe Facebook Messenger: toate opțiunile de căutare din aplicația de chat

Facebook Messenger este cea mai populară aplicație de chat de pe mapamond și, din această poziție, se bucură deseori de actualizări. Una foarte importantă include mecanismele de căutare in-app.

Dacă ești ca mine, Facebook Messenger reprezintă, în egală măsură, un serviciu online de foarte bună calitate pentru un uz personal și discuții sau conferințe de afaceri. Funcționează la fel de bine în toate situațiile și, mai mult decât atât, te ajută să ajungi rapid la ce ai nevoie, indiferent dacă este vorba de un mesaj vechi sau o fotografie primită acum doi ani. Important este să știi cum să cauți.

Având în vedere volumul masiv de informații care sunt pasate zilnic dintr-o parte în alta prin intermediul Facebook Messenger, aplicația îți pune la dispoziție o serie stufoasă de instrumente pentru a găsi mesaje mai vechi, persoane cu care nu ai mai interacționat de mult timp și nu numai.

În primul rând, când intri pe Messenger, indiferent dacă o faci pe Android sau iPhone, când tragi în jos de fereastra cu conversațiile, ajungi la o bară de căutare. Este suficient să tastezi câteva litere și îți vor fi servite contactele sau paginile publice care au în nume literele tastate de tine. Înainte să tastezi orice, acolo găsești contactele cu care ai interacționat de curând.

Când apeși pe Enter, după ce ai tastat câteva litere sau cuvinte acolo, îți vor fi afișate și conversațiile în care ai tu sau interlocutorul tău ați folosit termenii căutați. Faci click pe orice rezultat și, dacă sunt mai multe mesaje cu ceea ce cauți, îți vor fi sortate cronologic, ca să ajungi cât mai repede la ce ai nevoie și, tot așa, să te întorci rapid la indexul cu rezultatele.

Ca o notă de subsol, dacă vrei să cauți ceva doar în cadrul unei singure conversații, intră pe dialogul cu persoana respectivă, apasă pe numele său în partea de sus a ferestrei de chat și optează pentru Search în Conversation. Din nou, îți vor fi afișate toate rezultatele la căutare și poți sări rapid dintr-unul în altul.

cautare Facebook Messenger