Cum eviți aglomerația de pe Valea Prahovei: variantele care te scapă de nervi de la București la Brașov

Cum eviți aglomerația de pe Valea Prahovei: variantele care te scapă de nervi de la București la Brașov

Mulți și-au pierdut răbdarea pe Valea Prahovei și mulți continuă să o facă.

Sunt două perioade în an când Valea Prahovei este impracticabilă din cauza traficului, vara și iarna. Toți cunoaștem reportajele și știrile despre cât de mult se stă pe drumul către munte.

Mai jos, ți-am pregătit câteva rute ocolitoare care să te ajute să nu îți strici buna dispoziție.

București-Pitești-Câmpulung-Bran-Brașov

Dacă pornești către Brașov din București, poate cea mai la îndemână rută către Transilvania, care să evite aglomerația tradițională de pe Valea Prahovei, este prin Pitești. De altfel, dacă alegi această variantă vei merge pe autostrada A1 până la Pitești, iar de acolo vei merge către Câmpulung pentru a coborî în depresiunea Brașovului din Bran.

Distanța este de aproximativ 280 de kilometri și, în condiții normale, călătoria din București până la Brașov durează în jur de patru ore.

București-Târgoviște-Dragoslavele-Bran-Brașov

O rută alternativă, dar care se termină tot pe traseul Rucăr-Bran înainte de coborârea în Brașov, este cea prin Târgoviște.

Distanța parcursă din București până în Brașov pe această rută este de aproximativ 210 kilometri, iar durata călătoriei, în circumstanțe normale, este de trei ore și jumătate.

București-Târgoviște-Pucioasa-Sinaia-Brașov

Cealaltă rută către Brașov care trece prin Târgoviște evită aglomerația din zona Comarnic, coborând în Sinaia via Pucioasa și Moroeni. Este vorba de cunoscutul drum care urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu.

Vremea ar putea să facă această rută una un pic mai dificilă de parcurs, dar în mod normal cei aproape 190 de kilometri dintre București și Brașov ce sunt străbătuți pe această cale se fac tot în aproximativ trei ore și jumătate.

București-Ploiești-Vălenii de Munte-Cheia-Brașov

Una din cele mai cunoscute alternative la Valea Prahovei este drumul prin Cheia. Unul absolut spectaculos, plin de serpentine, dacă ești un spirit înclinat către aventură, s-ar putea ca acest traseu să fie perfect pentru tine.

În mod normal, traseul de 180 de kilometri poate fi parcurs în aproximativ trei ore și jumătate.

Cu toate acestea, înainte să pleci la drum trebuie să te asiguri că acestea sunt practicabile. Trebuie să ai anvelope de iarnă montate pe mașină, iar în funcție de recomandarea autorităților lanțuri, nisip sau lopată.