20 iun. 2021 | 13:00

Cum dezactivezi recunoașterea facială de pe Facebook: la ce te ajută, de fapt

ACTUALITATE
Cum dezactivezi recunoașterea facială de pe Facebook: la ce te ajută, de fapt

În fiecare secundă în care stai pe Facebook, hrănești un monstru tehnologic cu informații despre tine, obiceiurile tale, viața ta. Știe cum arăți și, nu de puțin ori, folosește asta împotriva ta.

Din fericire, măcar parțial, poți dezactiva partea de urmărire. Ca exemplu, Facebook știe cum arăți. Îți știe fața și te identifică în pozele prietenilor, în mod implicit. Mai mult decât atât, te-ar putea identifica și în pozele străinilor. De exemplu, dacă un bar obișnuiește să posteze poze de la evenimente, iar tu nu ar fi trebuit să fii acolo, s-ar putea să te cerți cu cineva pentru că ești etichetat într-o poză fără niciun fel de intervenție din partea ta, iar acea imagine ar putea să apară în fluxul tău informațional.

Această realitate supărătoare, de cele mai multe ori, este rezultatul faptului că Facebook utilizează un mecanism elaborat de recunoaștere facială. Partea bună este că-l poți dezactiva, deși nu este cel mai intuitiv proces. O poți face atât de pe desktop, cât și direct de pe mobil.

Cum dezactivezi recunoașterea facială în Facebook pe iPhone și Android

Pornești Facebook pe mobil. Indiferent dacă o faci pe Android sau iPhone, pașii de urmat sunt similari. Apeși pe cele trei liniuțe pentru a accesa meniul principal al aplicației. Te interesează zona de la bază Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate). Intri la Setări și, sub secțiunea Intimitate, deschizi cu o atingere Face Recognition sau Recunoaștere Facială, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Din nou, apeși pe Recunoaștere facială și te asiguri că acel Da de după mesajul ”Dorești ca Facebook să te poată recunoaște în fotografii și clipuri video” este urmat de Nu în loc de Da, cum se vede mai jos. Modificarea va intra în vigoare în timp real. Imediat după, în condiții ideale, Facebook îți va șterge informațiile despre fizionomia ta de pe serverele sale.

cum dezactivezi recunoasterea faciala

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele