23 mai 2021 | 13:00

Cum creezi un CV automat în PDF din profilul tău de LinkedIn: e simplu și te ajută la angajare

ACTUALITATE
Cum creezi un CV automat în PDF din profilul tău de LinkedIn: e simplu și te ajută la angajare

LinkedIn a devenit renumită ca fiind rețeaua socială pentru angajare. Este platforma online unde îți introduci toate particularitățile aferente experienței tale din carieră pentru ca diverse companii să te contacteze în perspectiva angajării. Acele date le poți însă transforma rapid și într-un CV de tip PDF.

Nu intru pe LinkedIn decât foarte rar, dar rețeaua socială profesională a devenit foarte populară în ultimii ani și include funcții din ce în ce mai utile, mai ales pentru clienții care plătesc pentru acele privilegii. Ca referință, LinkedIn este singura platformă de acest gen pentru care poți plăti un abonament lunar.

Ca să obții rapid un CV într-un format profesional nu trebuie însă să plătești absolut nimic la LinkedIn. Sunt suficiente doar câteva clickuri. Folosind browserul tău preferat pe desktop sau laptop intră pe LinkedIn.com și autentifică-te cu numele de utilizator și parola aferente contului tău. În dreapta sus, fă click pe poza ta de profil (Me) și optează pentru View Profile.

Imediat, te vei confrunta cu o fereastră precum cea de mai jos. Aceasta este pagina ta de profil, cu toate informațiile tale. Tot aici poți adăuga sau elimina particularități care țin de experiența sau educația ta. Dacă ești mulțumit de informațiile pe care le ai online, le poți transforma într-un CV PDF cu un click pe More în partea de sus a ecranului, optând pentru Save to PDF. Așteaptă până la un minut și ar trebui să-ți poți salva fișierul unde dorești.

Dacă vrei să ai parte de un pic mai mult flexibilitate în ceea ce privește CV-ul tău obținut din LinkedIn, din același meniu de mai jos optează pentru Build a resume. În noua fereastră, poți adăuga rapid elemente noi sau poți șterge unele existente, având în vedere că acele modificări nu-ți vor afecta profilul de LinkedIn, doar PDF-ul pe care îl creezi în acel moment. Dacă ești mulțumit, apeși pe More în dreapta sus și optezi pentru Download as PDF.

linkedin save

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele