Criza microcipurilor continuă: BMW nevoită să renunțe la funcții importante

Criza microcipurilor continuă: BMW nevoită să renunțe la funcții importante

Deocamdată, unele mașini revin la comenzile iDrive pentru sistemul de infotainment.

Lipsa globală de cipuri a afectat toate tipurile de industrii în ultimele câteva luni. Producătorii de automobile se numără printre cei care au simțit impactul, iar mulți dintre ei au încetinit producția. O astfel de companie este BMW, care ia alte măsuri pentru a reduce consumul de siliciu și pentru a menține nivelurile actuale de producție pe fondul crizei. Aceasta a confirmat că elimină temporar funcțiile touchscreen de la mai multe modele.

Deocamdată, modelele BMW Seria 3, X5, X6, X7 și Z4 vor fi livrate fără comenzi cu ecran tactil. BMW Seria 4 Coupe, Convertible și Gran Coupe vor pierde, deocamdată, funcțiile ecranului tactil.

Proprietarii acelor modele afectate vor trebui să utiliza controlerul iDrive al consolei centrale pentru a naviga prin sistemul de infotainment. Dacă ai primit un model fără control tactil atunci când ar fi trebuit să existe, vei primi contravaloarea sa din cauza lipsei acestuia.

BMW nu este singurul care se confruntă cu probleme

General Motors renunță temporar la Super Cruise, o funcție care permite conducerea autonomă pe unele autostrăzi. De asemenea, a amânat lansarea completă a tehnologiei pentru sedanurile CT4 și CT5 până în 2022. La începutul anului, GM a început să construiască unele camioane fără caracteristica sa Active Fuel Management care îmbunătățește rata de consum a combustibilului, a confirmat un purtător de cuvânt.

Mitsubishi limitează disponibilitatea monitorizării punctului mort și a unor ecrane de bord, a declarat compania. De asemenea, producătorul francez de automobile Peugeot a înlocuit anul acesta dispozitivele digitale ale unuia dintre modelele sale cu vitezometre analogice vechi.

Chiar dacă pandemia începe să se diminueze pe o mare parte a globului, producătorii de mașini încă se confruntă cu probleme. Mulți observatori din industrie se așteaptă ca deficitul de cipuri să se prelungească cel puțin până în 2023.

Citește și: