Covid-19 și educația din România: câți copii au coronavirus, câți nu merg la școală fizic

Covid-19 și educația din România: câți copii au coronavirus, câți nu merg la școală fizic

Percepția generală în România este că am învins pandemia, că cei mai mulți dintre noi își pot vedea de viața lor, pot reveni la normalitate. În practică, elevii din țară se mai confruntă cu câteva probleme, mai ales bolnavii de Covid-19.

Într-o intervenție de aseară la Digi24, ministrul Educației a încercat să ofere o imagine de ansamblu asupra situației pandemiei din școlile românești. În acel context, a atras atenția asupra faptului că, până la finalul zilei de ieri, pe întregul teritoriu al României, erau 260 de elevi confirmați cu coronavirus. În același timp, elevii din o sută de clase din toată țara nu merg fizic la școală din cauza faptului că făceau parte dintr-o clasă cu în care s-au depistat cazuri de SARS-CoV-2.

„Sunt o sută de clase cu activitatea suspendată în întreaga ţară, deci sunt 3.000 de elevi în întreaga ţară care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza faptului că sunt cazuri confirmate în acele clase”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

În ceea ce privește cele 260 de cazuri de SARS-CoV-2 printre copii, realitatea este cât se poate de clară și, din păcate, începe în Capitală. „Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a mai afirmat ministrul.

Pentru a complet tabloul situației pandemiei în școala românească, oficialul guvernamental a mai atras atenția asupra celor câteva sute de elevi care trebuie să mai stea acasă o perioadă pentru că au intrat în contact cu persoane bolnave.

„Cu siguranţă avem în Bucureşti un număr de peste 20 de şcoli, deci 7-800 de elevi care nu vor putea veni cu prezenţă fizică pentru simplul fapt că au fost contacţi ai unor cazuri confirmate”, a mai declarat Cîmpeanu.
Citește și: