Costă cât o Dacia Spring, dar e de trei ori mai deșteaptă: SUV-ul electric pe care l-ai vrea în România

Costă cât o Dacia Spring, dar e de trei ori mai deșteaptă: SUV-ul electric pe care l-ai vrea în România

Mulți producători auto și-au dat seama că pe mai multe piețe e cerere mare de SUV-uri electrice. Acest constructor a venit cu un model care costă cât Dacia Spring, dar promite mult mai multe.

Un constructor chinez încearcă să dea lovitura cu un SUV electric extrem de ieftin, comparabil ca preț cu Dacia Spring. E vorba de modelul G3i smart SUV, scos pe piața chineză de cei de la Xpeng. Chiar dacă numele nu-ți pare cunoscut, producătorul e unul cu tradiție în China.

Livrările încep din luna septembrie.

Prețul de pornire e undeva la 150.000 RMB – yuani chinezești, adică sub 20.000 de euro.

Modelul care costă cât Dacia Spring

Producătorul chinez promite că SUV-ul pe care l-a lansat e echipat la interior cu cel mai inteligent sistem de infotainment și are una dintre cele mai mari autonomii, la o singură încărcare. Mai mult, e echipat cu sistemul XPILOT 2.5 – care permite condusul autonom. Sistemul integrat în consolă are un procesor Snapdragon 820S, asistent vocal și comenzi vocale personalizate.

”În calitate de lider în industria vehiculelor electrice inteligente, ne străduim nu numai să oferim clienților noștri avantajul celor mai avansate tehnologii, ci și să creăm produse de ultimă generație pentru generațiile mai tinere din China”, spune He Xiaopeng, CEO XPeng. „Cu funcții inteligente optimizate și un nou aspect, credem că G3i va deveni prima alegere a SUV-urilor electrice inteligente din gama dedicată generațiilor tinere”, a adăugat el.

Fiind primul model XPeng produs în serie, SUV-ul inteligent G3 a fost lansat în 2018. De la lansare, G3 a devenit al doilea SUV electric cel mai bine vândut pe piața chineză mid-to-high de peste doi ani. În primul trimestru al anului 2021, G3 s-a situat pe primul loc în ceea ce privește numerele de înregistrare a asigurărilor printre SUV-urile electrice pure din clasa A din China.

G3 a primit 15 actualizări majore de la lansare, adăugând 55 de funcții noi începând cu 31 martie 2021. Rata de utilizare a asistentului său vocal alimentat de AI a depășit 99%.

În 2020, funcția de parcare automată a G3 a fost clasată pe primul loc de i-VISTA. Conceput pentru generațiile mai tinere din China, G3i oferă peste 50 de combinații de culori exterioare și interioare.