Copiii, amatori de podcasturi de mici: Apple a creat o secțiune specială doar pentru ei

Copiii, amatori de podcasturi de mici: Apple a creat o secțiune specială doar pentru ei

Dacă ai un copil vorbitor de engleză sau vrei să-i finisezi cunoștințele în limba lui Shakespeare, Apple are o colecție de podcasturi pentru el. Cu un pic de noroc, s-ar putea să te ajute și să-l adormi.

În cazul în care credeai că dependența de podcasturi este doar pentru adulți, cei de la Apple vor să-ți arate că te înșeli. În acest scop, au introdus o secțiune specială în aplicația Podcasts doar pentru copii. Aceasta a fost realizată în colaborare cu Common Sense Media și ar trebui să o găsești în pagina principală a aplicației de mobil.

În teorie, acestea nu sunt neapărat podcasturi dedicate exclusiv micuților, dar se pretează în egală măsură pentru adulți și copii. Sunt pentru toată lumea. Momentan, colecția este disponibilă doar în aplicația Apple Podcasts din SUA, dar Common Sense Media are niște podcasturi universale pe care le poți asculta și în România, dacă ești curios, din poziția de părinte.

În Apple Podcasts US, gigantul din Cupertino a introdus patru colecții de podcasturi recomandate pentru copii. Acestea vin la pachet cu mistere, dramă, dar și cu povești. In final, inițiativa Apple este una lăudabilă, iar faptul că nu te obligă să descarci o aplicație dedicată, precum Spotify sau Amazon, ca să găsești conținut pentru copii, reprezintă un avantaj semnificativ. După o perioadă de promovare intensă, podcasturile vor fi disponibile în secțiunea Browse a aplicației de mobil.

Conform declarațiilor oficiale pe marginea subiectului, Apple și Common Sense Media vor actualiza lunat lista de conținut pentru copii, adresând teme de relevanță culturală, dar și aniversări istorice, precum Luna Istoriei Femeilor sau sezonul întoarcerii la școală. Pentru a-ți face viața și mai ușoară, podcasturile sunt împărțite pe categorii de vârstă.

Pentru context, organizația non-profit Common Sense oferă de mult timp review-uri la filme, TV, cărți, aplicații, jocuri video și podcasturi, pornind de la cât de potrivit este acel conținut pentru copii de diferite vârste.

Citește și: