Reguli noi la Aeroportul Otopeni: ce trebuie să știi dacă vrei să pleci cu avionul

Reguli noi la Aeroportul Otopeni: ce trebuie să știi dacă vrei să pleci cu avionul

Sunt anunțate noi reguli la Aeroportul Otopeni, care intră în vigoare din 9 septembrie. Potrivit CNAB, noile modificări trebuie respectate de toți pasagerii care tranzitează aeroportul.

Astfel, la aeroportul Henri Coandă va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din fața terminalului.

Rămân însă valabile toate celelalte cerințe, respectiv măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5 metri față de celelalte persoane și purtarea măștii astfel încât să acopere gura și nasul, măsuri impuse de criza sanitară.

Noi reguli la Aeroportul Otopeni

CNAB susține că măsurile au fost decise avându-se în vedere confortul pasagerilor, în contextul apropierii sezonului rece, dar și traficul încă redus în contextul pandemiei de CoVid 19.

Întreg personalul aeroportului a primit atribuția să monitorizeze respectarea cerințelor privind purtarea măștii și păstrarea distanței și, în caz contrar, să solicite intervenția imediată a poliției și jandarmeriei. Tot de la 9 septembrie se permite și accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI etc.) în fața aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor și însoțitorilor acestora.

Începând cu aceeași dată, în aeroport, vor fi redeschise restaurante și cafenele, în plus față de cele care și-au reluat deja funcționarea în urmă cu o săptămână. Corturile din fața terminalului vor fi demontate și, din 11 septembrie, parcarea în care acestea sunt acum amplasate se va redeschide pentru public.

Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la la timp la aeroport, precum și cea de a respecta semnificația indicatoarelor de direcționare, atât pe fluxul auto din fața aeroportului cât și pe fluxurile de pasageri.

CNAB amintește și de lucrările din trafic – astfel că, în zona aeroportului, circulația auto este afectată din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord aflate în curs de finalizare. Dată fiind perioada aceasta, cel mai bine e să ai suficient timp la dispoziție și să te informezi cât mai aproape de plecare cu privire la reguli.

Citește și: