Cât de pregătite sunt țările UE să primească turiști: anunțul care vine înainte de a-ți planifica concediul

Cât de pregătite sunt țările UE să primească turiști: anunțul care vine înainte de a-ți planifica concediul

Odată cu campania de vaccinare au reapărut speranțele legate de călătorii în condiții normale. Sunt, însă, unele condiții.

Uniunea Europeană pregătește terenul pentru ca țările-membre care au destinații căutate de vacanță să poată organiza concedii în siguranță. UE e de părere că, în acest moment, condițiile create sunt adecvate și că se poate vorbi de o redeschidere în siguranţă a turismului vara aceasta.

Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton. Acesta şi-a exprimat încrederea în finalizarea negocierilor privind certificatul verde digital la finalul lunii mai.

Țările UE, pregătite pentru a primi turiști

“Situaţia continuă să fie dificilă, dar sunt sigur că în sfârşit vedem lumina de la capătul tunelului. Avem instrumentele şi condiţiile pentru garantarea unei deschideri sigure a sezonului turistic”, a spus comisarul european.

Se așteaptă în această perioadă și finalizarea negocierilor privind certificatul verde digital la sfârşitul acestei luni, pentru ca acesta să fie disponibil în vară. Oficialul a estimat că, la mijlocul lunii iulie, vor fi doze pentru vaccinarea a 70% din populaţia blocului comunitar. El a admis însă că recuperarea totală a sectorului “va mai dura” şi a îndemnat antreprenorii să recurgă la transformarea verde şi digitală pentru a converti modificările privind cererea în oportunităţi.

În deschiderea forumului, ministrul portughez al Economiei, Pedro Siza Vieira, a cerut “acţiuni comune pentru o abordare comună a turismului, sector critic pentru relansarea economiei europene”. Ministrul s-a referit la trei direcţii de acţiune de bază care, în opinia sa, trec prin calificarea forţei de muncă şi tranziţia digitală şi verde.

Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune, s-a pronunţat pentru diversificarea activităţilor din sector, pentru a depăşi sezonalitatea şi precaritatea şi a semnalat capacitatea turismului de a transforma economiile regionale.

STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale – arăta recent că noile certificate digitale verzi vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza și descărca dintr-un portal web securizat. Doar că mai durează puțin până când procesul va fi gata.

Termenul de implementare este începutul lunii iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: