Cele mai scumpe locuințe din Europa. România are 6 orașe în TOP, deși condițiile de trai nu se compară cu Occidentul

Cele mai scumpe locuințe din Europa. România are 6 orașe în TOP, deși condițiile de trai nu se compară cu Occidentul

Cât de scump este să locuiești în anumite orașe din România și, mai ales, cât de mult merită să o faci, în condițiile în care, de cele mai multe ori, nu primești înapoi cât plăteșți.

Încă din cele mai vechi timpuri se spunea că America este țara tuturor posibilităților. O afirmație adevărată cândva. Între timp, țara noastră a început să concureze cu SUA, în acest sens. Cu marea diferență că la noi vorbim despre „posibilități” negative, spre deosebire de vechiul sens al maximei, aplicat visătorilor americani.

Bucureștiul, al 153-lea cel mai scump oraș european

Cu toate că niciun oraș din România nu oferă 100% condiții optime de trai, la nivel european, în Capitală găsești locuințe scumpe, în cazul în care intenționezi să te muți aici. Comparativ cu multe alte orașe românești, măcar în București ai șanse mult mai mari de a-ți găsi un loc de muncă bine plătit, ceea ce echilibrează, până la un punct, situația.

Spre exemplu, în Capitală, metrul pătrat se vinde, în medie, cu 1.905 euro.

Capitala nu este cel mai scump oraș din România

În ceea ce privește situația la nivel european, cel mai scump oraș, din punctul de vedere al locuințelor este, fără niciun dubiu, Londra, unde prețul per metru pătrat se învârte în jurul sumei de 13.981 de euro.

În coada clasamentului se află orașul Arad, cu 787 de euro/mp.

Surpriza statisticii o reprezintă Cluj-Napoca, oraș cotat ca fiind mai scump chiar și decât Bucureștiul, situându-se pe locul 141 la nivel european, cu un preț de 2.2.03 euro/mp, se arată pe Numbeo.

În topul „luxului” apar și alte orașe din România. Spre exemplu, Timișoara se află pe locul 172 (1.496 euro/mp), Craiova – pe locul 178 (1.353 euro/mp), Constanța – pe locul 180 (1.328 euro/mp), dar și Oradea – pe locul 189 (1.168 euro/mp).

Rămâne întrebarea: se justifică, oare, aceste prețuri, în condițiile în care România nu se ridică, nici pe departe, la nivelul de trai agreat la nivel european? În mod sigur, părerile pot fi împărțite, existând câte un răspuns singular valabil pentru fiecare dintre orașele aflate în top.

Citește și: