Cele mai noi concepte de mașini electrice Mercedes: tot ce trebuie să știi despre ele

Cele mai noi concepte de mașini electrice Mercedes: tot ce trebuie să știi despre ele

Pentru a ataca piața mașinilor electrice Mercedes regândește unul dintre cele mai cunoscute modele ale sale.

În cadrul evenimentului IAA din Germania, nemții au introdus noi concepte și vehicule electrice, evidențiate prin Concept EQG. Mercedes a precizat că în ceea ce privește mașinile electrice, compania are planuri mari care presupun, practic, lansarea unor noi modele. În cadrul evenimentului, producătorul german de autovehicule și-a prezentat planurile și câteva din modelele care vor fi lansate în viitorul apropiat.

 

https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/fdSNMv3N.AJLQNKFODOCVw--~B/aD0xMDY3O3c9MTYwMDthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https://s.yimg.com/os/creatr-uploaded-images/2021-09/524ccd50-0e6a-11ec-8963-519dca8aa199.cf.webp

 G-Class – SUV-ul electric

Acesta reprezintă o abordare electrică a SUV-ului G-Class care combină un design off-road „fără compromisuri” cu un sistem de propulsie electric ecologic.

Compania nu a dat detalii despre baterie, motor sau interior. Nu există nici mențiuni despre momentul în care ar începe producția. Cu toate acestea, compania a precizat că acesta este un design „aproape final”, cu mențiunea că va trece prin același test „de tortură” pe munte Schöckl ca și strămoșii săi.

Cuplul instant și centrul de greutate scăzut inerent EV-urilor ar trebui să funcționeze în favoarea EQG atunci când urcă pe dealuri și pe teren accidentat, a mai adăugat Mercedes.

Mercedes-Benz EQE electric sedan

E-Class – Sedanul electric

Compania a oferit detalii și despre EQE, echivalentul electric pentru Clasa E. În esență, este o versiune micșorată a sedanului de lux EQS. Cu toate astea, va beneficia de un design aerodinamic și o autonomie lungă. Totul într-un design mai mic, cu care ar trebui să fie mai ușor de navigat prin oraș.

Modelul de bază EQE 350 va include un motor în spate, o baterie de 90kW și va atinge 100 km/oră în 5,6 secunde. Versiunile performante sunt în curs de dezvoltare, potrivit Mercedes. Cu toate acestea, EQS „Hyperscreen” va fi strict opțional, altfel mașina va beneficia de un ecran de infotainment OLED de 12,8 inch.

EQE va avea o lansare „eșalonată” la nivel mondial, începând cu mijlocul anului 2022. Mercedes nu a dezvăluit prețurile, deși ne-am aștepta ca acesta să coste mai mult de 54.250 de euro pentru motorul cu combustie Clasa E.

Mercedes-Maybach Concept EQS electric SUV

Mercedes – Maybach EQS

Evident, există și versiuni ultra-luxoase și performante ale EQS. Un Mercedes-Maybach Concept EQS oferă un SUV electric pentru clienții care ar prefera să aibă un șofer pentru transportul lor ecologic. Acesta preia stilul în două culori, marcă înregistrată Maybach, împreună cu scaunele din spate în formă de lounge și un Hyperscreen în față. Mercedes a fost timid în ceea ce privește performanța și datele de lansare, deși a declarat că acest model ar urma să intre în producție în 2022.

 

Mercedes-Benz AMG EQS 53 4MATIC+ electric sedan

AMG EQS 53 4MATIC +

Dacă îți place să conduci și să „simți” mașina, Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC + este modelul pentru tine. Primul EV cu emblema AMG a mărcii include motoare personalizate care promit până la 761 CP și un timp 0-100 km/oră în 3,4 secunde – rapid pentru un sedan de lux. De asemenea, suspensia pneumatică va fi derivată din AMG GT.  Mercedes nu a prezentat mai multe date în ceea ce privește acest model.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: