Cel mai util proiect DIY: bărbatul care și-a construit un robot ca să-l ajute la treburile casnice

Cel mai util proiect DIY: bărbatul care și-a construit un robot ca să-l ajute la treburile casnice

După ce inginerul Matt McKeown, în vârstă de 39 de ani, a fost diagnosticat cu boala neurodegenerativă scleroză laterală amiotrofică, a cumpărat și a construit rapid cât mai multe instrumente posibil, pentru a încerca să-și suplinească mușchii slăbiți. Dar el a mers mai departe de atât: a creat singur un robot.

Bărbatul a construit singur un robot ca să-l ajute prin casă

Când vârful degetelor lui McKeown au devenit paralizate, a început să prindă obiectele cu clești, de exemplu. În cele din urmă, el și-a construit un robot asistent personal pentru a-l ajuta să se hrănească atunci când nu mai putea să prindă în mână nici măcar o furculiță.

Robotul, care poate scoate alimente pentru McKeown sau îl poate ajuta să bea apă a venit din nevoia de a rămâne cât mai independent și autosuficient posibil – fără a scoate mii de dolari pentru o versiune comercială.

Robotul lui McKeown, pe care l-a construit cu ajutorul unui prieten, a costat doar 300 de dolari. Roboții de hrănire pentru consumatori disponibili pentru cumpărare pot costa de până la 20 de ori această sumă, ceea ce îl face o achiziție nerealistă pentru mulți oameni care trăiesc cu această boală.

„Mi s-a părut greșit să dau atât de mult pentru ceva care ar putea fi atât de util, așa că de aceea am decis să o fac singur cu ajutorul prietenului meu foarte talentat”, a declarat McKeown pentru Detroit Free Press.

În afară de propriul său robot, McKeown a participat la cercetări clinice și, de asemenea, a catalogat diferitele instrumente pe care le-a putut folosi pentru a-l ajuta să-și mențină independența, astfel încât alte persoane cu această boală sau altele asemănătoare să poată urma exemplul lui.

„Nu există nicio speranță de vindecare sau de găsire a unui medicament mai bun în acest moment, dar trebuie doar să încerci să îți faci un viitor mai bun decât prezentul”, a declarat McKeown pentru Detroit Free Press.