Cel mai mare eveniment în pandemie: experimentul cu 135.000 de oameni într-o arenă

Cel mai mare eveniment în pandemie: experimentul cu 135.000 de oameni într-o arenă

Tot mai multe state fac experimente cu aducerea oamenilor din nou pe arene, în săli de evenimente, în teatre și nu numai. Până la ora actuală, însă, cel mai mare a fost anunțat în SUA.

Campania de vaccinare din SUA a progresat destul de bine în ultimele luni, pe perioada administrației lui Joe Biden. Până la această oră, 33,7% din populația țării a fost vaccinată cu un total de 216 milioane de doze administrate. Ritmul vaccinării este de aproximativ 3 milioane de doze administrate într-o singură zi, un detaliu care se traduce prin faptul că, în condiții ideal, ar dura cam trei luni până când se vaccinează 75% din populația țării și, implicit, viața va reveni la normal. Chiar și așa, se înregistrează la această oră aproximativ 65.000 de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi în SUA. Apogeul până la această oră a fost înregistrat pe 8 ianuarie, 307.000 de cazuri noi depistate în doar 24 de ore.

În acest context, autoritățile americane au confirmat că 135.000 de spectatori vor putea participa pe 30 mai la cursa de pe Indianapolis Motor Speedway, Indianapolis 500, una dintre cele mai renumite curse de mașini din lume. Anunțul a venit miercuri și din partea organizatorilor evenimentului.

La nivel global, acesta s-ar putea să fie evenimentul cu cel mai mare număr de fani cărora li se permite să participe concomitent de când a început pandemia de Covid-19. Cu siguranță, este cel mai mare eveniment din SUA. „Orașul și statul au lucrat cu noi pentru a identifica măsurile sanitare necesare pentru a găzdui o mulțime mică, dar foarte entuziastă”, a declarat președintele competiției J. Douglas Boles într-un comunicat.

Deși valoarea de 135.000 pare extraordinară, este important de reținut că se va încerca respectarea tuturor măsurilor de distanțare. Tribunele de la Indianapolis Motor Speedway, un oval lung de aproximativ 4 kilometri, vor fi umplute până la 40% din capacitatea lor în timpul celei de-a 105-a ediții a cursei. Precedenta cursă, care l-a încoronat pe japonezul Takuma Sato pentru a doua oară în carieră, a avut loc cu usile inchise pe 23 august 2020.

Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie pe toată perioada evenimentului, iar la intrarea în arenă vor fi măsurate temperaturile participanților. Chiar și așa, concertele care au loc în mod tradițional pe tot parcursul weekend-ului cursei sunt anulate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: