21 iul. 2021 | 15:05

Cel mai înalt bloc din Europa, locuibil: cât costă un apartament aici

ACTUALITATE
Cel mai înalt bloc din Europa, locuibil: cât costă un apartament aici

Pentru unii reprezintă ceva grotesc, însă, pentru alții înseamnă transformarea Benidormului sau, Miami-ul Mediteranei. După 17 ani au fost finalizate lucrările la cel mai înalt bloc din Europa.

Zgârie-norul de 187 de metri este cea mai înaltă clădire de apartamente din Uniunea Europeană. Turnurile sale gemene se laudă, de asemenea, cu cel mai rapid lift din Spania, care se ridică cu o viteză de 4,2 metri pe secundă și poate ajunge la ultimul etaj în 52 de secunde. Blocul din stațiunea Costa Blanca poate rivaliza cu cele din Manhattan sau Hong Kong, cu 80 de blocuri peste 25 de etaje, dar cele 47 de etaje ale lui Intempo le lasă pe toate la umbră.

Turnurile sunt legate în partea de sus de o structură în formă de diamant, unde prețul unui apartament penthouse este de aproximativ 2 milioane euro. În alte părți ale clădirii, prețurile încep de la 257.000 euro.

Momentul ar părea dezastruos, întrucât orașele staționare precum Benidorm au suportat greul pandemiei când, turiștii de peste mări au încetat să își mai facă apariția. Și totuși, potrivit promotorului Uniq Residential, 100 din cele 256 de apartamente ale Intempo au fost vândute în prealabil, aproximativ 60% spaniolilor, iar restul către ruși, scandinavi, germani și belgieni.

Britanicii, care reprezintă 40% din vizitatorii Benidormului, nu se vor deplasa însă.

„Nu cred că britanicii care au acest tip de bani i-ar cheltui în Benidorm. Ar fi prea incongruent. Oamenii cu mulți bani nu frecventează Benidrom. ”, a spus Michelle Baker de la canalul YouTube Benidorm Forever.

Apartamentele din cel mai înalt bloc din Europa au fost vândute în proporție de 60%

Rațiunea de a fi de la Benidorm este turismul, iar pandemia a avut un efect dezastruos asupra economiei sale. Dar, după cum subliniază Baker, există cu adevărat două Benidorm: unul pentru cei bogați, pe plaja Poniente, unde se află Intempo, și unul pentru cei mai puțin înstăriți, pe Levante.

”Pe lângă Intempo, există clădirea Sunset Beach și Turnul Delfin. Predicția este că zona Poniente va deveni Miami din Benidorm … Pentru mine sunt piese de arhitectură remarcabile, absolut superbe”, a spus Baker.

Intempo a trecut prin multe mâini, iar proprietarul său actual, fondul SVPGlobal, a plătit 60 de milioane de euro pentru a achiziționa datoriile clădirii de la Sareb.